Förlossningsberättelse

Nu sover snuttan och jag har äntlingen fått duscha så nu kan jag mobilblogga lite.
Kan ju då sammanfatta lite vad som egentligen hände.
 
Vi hade vänner över på lördagen och inga tecken på bebis på gång. Min kompis hade ett överkast hemma och ville få det tvättat. Vi har större tvättmaskin än dem så erbjöd mig att tvätta det åt henne. Så vi gick in i badrummet för att kika om något tvättprog skulle funka. När jag satt mig på toastolen var det som en plopp lossna och det forsa verkligen ut vatten. När jag gick rann det stötvis och plaska ut på golvet. Vi skicka hem våra vänner som kunde vara hundvakt åt Bellis som tur var. Så honom slapp vi fundera på. Men det vart lite stirrigt och vi hade ej tankat och så. I trappen ner till bilen började jag få som mensvärk och den la sig sedan igen och det var så till och från.  
 
Vattnet gick runt 17-tiden och i bilen forsatt det att rinna och det kom rejält kan jag säga, som tur var hade vi skyddat bilen. Det tar ungefär 1h till Falun och då vi hade runt 20min kvar så blev mensmagen ömmare och det kom tätare värk. Kl 19 var vi inskrivna och placerade på ett rum på förlossningen. De gjorde undersökningar på mig där & allt såg bra ut och de bad en narkos och förlossningsläkare komma och kolla mig. Det konstaterades då att jag skulle göra akut kejsarsnitt eftersom hon fortfarande låg med rumpan neråt. Jag minns att de sa att nu ska du få byta rum tolkade jag det som. Men det som de egentligen sa var att det är dags att rullas ner på operation. Så jag minns att jag sa till dem som rullade mig i sängen - När är det det dags för operation, blir det ikväll? - Men vännen du ska opereras nu svarade de då typ. Allt gick ju så snabbt så jag hann ju inte börja noja och oroa mig direkt för operationen - Jag är chockad över hur mycket folk det var i det där operationsrummet, det var 3 eller 4 barnmorskor, en som ansvara för mig, en som kolla BQ och en som servade läkaren med grejer. Det var barnläkare, läkare, narkosläkare där, så jag såg bara en massa fok överallt som såg ut som rymdvarelser. Charmigt var att läkaren som gjorde snittet hette Isabella (Nästan Isabelle), så det var ju rart & en häftig kraft i det.
 
Allt gick så snabbt, jag flöt bara med så att säga. Men värkarna började komma tätare och tätare och de gjorde riktigt ont såklart. När jag rullades in i operationsrummet och ett tag inne där så gjorde värkarna gräsligt ont, jag låg bara på sidan och kved och höl i BQ,s hand och sängen. Jag fick andas i en mask som gav mig frisk luft. Inte lustgas då, men ren luft och den lugnade faktiskt så man andades lugnare. Sedan fick jag ryggmärgsbedövning och jag kan säga det var det skönaste av allt, har inte mått dåligt alls av den och var gudomlig att få. Sedan gick allt fort igen & efter de gjordes snittet, bök bök sedan sa de att nu är hon på väg ut. Här kommer en axel, här kommer rumpan och nu är hon ute. Grattis ni har fått en välskapt flicka. De satt ju även ett skynke över så vi såg ingenting och det var inget som gjorde ont, man kände ju såklart att de bökade inne i magen på en. Sedan fick pappa klippa navelsträngen och barnläkaren som var med under snittet gjorde undersökningar på henne och allt var bra. Kommer undersökas igen innan vi åker hem. Har även fått henne undersökt då hon var 6h gamal och då var allt bra då med, ni har än väldigt fin välskapt flicka ha barnläkaren och log så ödmjukt mot oss.
 
Efter att läkaren kollat henne så fick hon läggas på min överkropp medans de sydde igen mig. Kan säga att det var bara fokus på henne då så brydde mig inte om annat än henne och älskling. Hon skrek direkt då hon kom ut ett underbart ljud och då hon kom till mig vart hon jättelugn. Barnmorskorna sa det som en komplimang också att de tyckte hon vart imponerande lugn då hon kom till mig. Hon gossade in sig och då BQ satt sig bredvid mig igen efter han klippt navelsträngen på henne så sa den ena barnmorskan, - Pappa nu är det dags att ge mamma en puss för nu har hon varit jätteduktig, tsiii så sött.
 
Är jättenöjd med min förlossning så att säga, fick ju känna på båda varianterna. Så får instämma med andra att det är det bästa man varit med om. Så hon var beräknad 13:e dec och snittet var planerat 9:e dec. Men hon kom den 23:e nov 20:48. Vägde 3400gr och 48cm lång. 
 
MAMMA OCH PAPPA ÄLSKAR DIG
 Kommentarer

Åh grattis till er! Vad skönt att allt tycks ha gått bra.

Så underbart!
Stort grattis igen.

Så underbart!
Stort grattis igen.

Så himla fin är hon. Stort grattis än en gång!! :)

Stort grattis fina fina du! Vilken underbar lite flicka ni fått. Hoppas ni alla mår toppen :) Kramar till er!

Tänk så bråttom hon hade ut, eran fina lilla flicka. Är så glad för er skull:) Stort grattis än en gång!! Kram

Hej & grattis igen!:) vilken sötnos! Och vad bra att du är nöjd över förlossningen:) haha... Idag när vi kom in sa vi "första gången vi inte kom sist!"... Sen berättade sonja att ni redan fått barn! Vilken överraskning!:D Så... Vi var så klart sist som vanligt;) hoppas min bäbis är lika sist han med och inte kommer för tidigt som er dotter ;) (är halvklar med c-uppsatsen och vill gärna hinna klart hehe).
Lycka till med allt & hälsa lilla familjen:)

Åh underbart :)

åå så super glad för eran skull...HUr häftigt som helst... å fort å bra gick de... helt underbart..... NJUT!!!! även om de är tufft å en rejäl omställning...å mit STÖRSTA tips när ni kom hem... TA DE LUGNT MED BESÖKEN. man orkar inte..... ta nu hand om er... kram kram

Så hon var beräknad till min födelsedag och var hos er redan på makens systers födelsedag! Grattis igen och vilken tur att allt gick så bra som det verkar ha varit!

Roligt att höra hur det gick till! :) hon är helt underbar!

Härligt att läsa... Får minnen från mig egna förlossning!

Kul att du delar med dig! :-)

Fantastiskt!! Stora varma lyckönskningar igen =)

Någon som hade bråttom ut med andra ord. Söt är hon. Grattis igen till er alla.

nämen se! Va roligt att läsa och GRATTIS ! <3<3 TÄnk va glad jag är för er skull, nu har ni er lilla bebis som ni kämpat för så länge.
Stor kram till dej och den lilla <3

Så ljuvlig hon är! Åhh saknar den där bebisbubblan som man är i där i början!
Skönt att allt gick bra också. :)
Kram igen!

Låter underbart det där
Ha en fin kväll
kram Linda

En väldigt bra och smidig förlossning låter det som :)

Skönt att det gick bra med allt! Jättesöt unge!

Grattis till er båda och storebror Bellman :)
Å vilken söt liten tjej...
Många kramar

Vilken sötnos! Stort grattis igen till er! Kramar

Härligt att allt gick så bra! :)
Kramar

Vad roligt! Stort grattis till er fina lilla tjej och så skönt att läsa att allt har gått så bra <3

Sv. Ja, Vega föddes också med akut kejsarsnitt. Skrev aldrig om min förlossning i den gamla bloggen. Men barnmorskan sa något om att jag kunde skryta med att både känna av hur det känns att krysta fram ett barn och få kejsarsnitt. Jag hade ju krystvärkar men var bara öppen 4 cm och eftersom hon så gärna ville ut så blev det akut kejsarsnitt.

Men ååh sicket dilemma! men SKÖNT att få snittas ändå, kan säga att en förlossning är verkligen det västa av det värsta i smärtväg man överhuvudtaget kan uppleva! HUA! Skönt att det gick bra och hon är sååå söt :)
Kram Carola

ÅÅÅ stort grattis, så söta..

Underbart!
Stort grattis!
Kram Christina

Ett stort GRATTIS till er lilla ljuvliga dotter!! Vad skönt att du upplevde förlossningens så positiv och att ni mår bra. Njut nu i mängder av er lilla nya skatt! Kramar

Åh stoort grattis, vad underbart! Och så söt hon är :) :)

Gud så söt! Grattis till er :)

Stort grattis raring till er <3
Wow, vilken känsla. Nu är ni en liten familj =)
Sååå gosigt med bebis. Ta hand om er. Kraaaam

Jag (glädje)ryser och (glädje)gråter på samma gång! Vilken lycka...
Underbart!!
Grattis igen till er lilla tjej!

kram Sandra

Så spännande och härligt att få läsa om, tack för att du delar med dig! Underbart att allt gick så bra och att du är nöjd med förlossningen!

Jag målar upp alla möjliga förlossningsscenarion i mitt huvud nu... åh va vi längtar <3 Jennie

Blir helt tårögd här hemma i soffan! Gud, vad fantastiskt och på falusjukhus också! <3

Jag är så stolt över dig gumman ♥
Vilken fantastisk mamma du nu blivit till din fina dotter Isabelle!
Snabba ryck men ack så ljuvligt!

Grattis i efterskott till nykomlingen. Så söt hon är och vad skönt att allt gick så bra:)
Kram

Åh nu kommer tårarna. Grattis i massor till er fina flicka.
Det där var väldigt likt min första förlossning med Stella.
Hon hade också fixerat rumpan visade det sig och det blev snitt.

Men hoppas allt är bra med er och massa massa grattis än en gång.
Kramar

så rolig läsning, så glad för er skull! :)

så söt, grattis!!

Åh Va söt :)

Så fin ! Stort grattis till er <3

Men åh stort grattis, detta har jag helt missat. Har inte hunnit med bloggvärlden på länge och då har det minsann hänt grejor. Har läst alla inlägg nu sedan er vackra lilla flicka föddes och åh så mycket känslor jag känner igen mig i. Vilken underbart mysig tid ni är i nu, visst är det underbart att få bli förälder. Men hoppas du känner dig lite piggare och starkare snart, lite rosor på kind är bra tecken <3 Som sagt vilken underbar liten flicka ni har fått! Många kramar

Grattis till din fina flicka, vad härligt att allt gick bra...


Kom ihåg


Trackback