Bespara mig de kommentarerna

 
Godmorgon på er, här är det regn och inge trevligt väder alls idag & det skulle heller inte bli något bra väder i veckan förövrigt. Har nu RAST och äter min frukost, kan inte äta den direkt på morgonen, får inte ner något då, mår bara illa (NEJ INTE GRAVID).
 
Jag kan tycka det är lite tråkigt med bloggvärlden, verkar som vissa bloggare lockar mest DIY-bloggare, sminkbloggar, outfitbloggar & pysselbloggar, samt vissa bloggare som alltid får uppmärksamhet. För att ta ett ex så kan man en kväll då man har tid suttit och kommenterat 15 bloggar säger vi man ej besökt innan, så kanske man får 1-2 besök tillbaka och sedan svarar de flesta inne hos sig? VARFÖR har man blogg då om man bara vill fokusera på sin egen blogg? Varför finns man i bloggrupper, forum, osv om man inte är villig att ge besökaren besök tillbaka, förstår inte det där! Man vill alltså bara ha en siffra på sin statistik måste ju vara så, eller? Skitsamma om man har 50 eller 500 besökare, är bloggen bättre då om man har 500 besökare?
 
Alltså förstå mig rätt, jag skriver för mig själv, kräver inte besök tillbaka, samt statistiken är inte det viktigaste. Men alla tycker vi det är roligt med besök tillbaka & alla gillar vi kommentarer, så ni som i regel alltid bara svarar inne hos er bespara mig det svaret, jag struntar eg i kommentaren ni svarar på, den var detsamma faktiskt. Jag har redan skrivit vad jag tycker i den kommentaren hos er, svar tillbaka var detsamma. Roligare att få kommentar inne hos sig där någon tar sig tid att läsa och intressera sig för min blogg, alla vill vi känna att vår blogg är unik.
 
Vad är det som lockar er för bloggare eg? Jag skriver inte detta för ni ska tolka det som jag har lite kommentarer eller besökare, men ja lite bitter blir man allt på nonchalansen det är i bloggvärlden. Vet att många svar på detta kommer bli svar att man ska nischa sin blogg, man ska fokusera på något man håller fast vid, samt har man kört fast ska man kanske ändra inriktining osv, NÄE varför det?, varför ska man blogga för andra, man ska blogga om det man själv anser, att ändra sig för vad som verkar intressantast, näee det har jag svårt för, för att detta är min vardagsblogg & det är den jag vill skriva om, så intressant eller inte, men så är det!!, that´s it.
 
Det är heller inte det som detta inlägg handlar om hur min blogg handlar om, den är och ska vara som den är. Det är mer nonchalansen att man BARA svarar på kommentaren inne hos sig själv & inte ens intresserar sig för den som kommenterat, visst det handlar väl i brist av tid osv. Men varför har man blogg då egentligen, syftet med blogg är väl att besöka och kommentera varandras bloggar. Är det inte så, då har jag inte förstått detta med bloggandet, då ska jag sluta genast med att besöka och kommentera andras bloggar, för då har jag missuppfatat hela syftet, då får jag göra om göra rätt. Ska rensa bort flera st bloggare nu från bloglovin som bara svarar inne hos sig, ni är inte roliga att besöka längre - Hej då!!
 
Syftar nu inte på er som svarar på kommentarer hos er på det ni skrivit i ert inlägg, klart man vill svara på kommentaren hos sig. Är heller inte roligt med dem som bara besöker min blogg för att besvara sin kommentar hos mig, det är också nonchalans mot den andras blogg. Jag syftar på dem som ENDAST har som regel att bara svara på kommentarer hos sig själv och inte besöka tillbaka, ni är tråkiga bloggare rent ut sagt. Ta er tid och måna om era besökare, så anser jag i allafall. 
 
SÅKLART kommer jag fortsätta att besöka de bloggar jag vill, och visst besöker de mig inte tillbaka så är det så då, finns ju faktiskt de bloggar man gillar också som tyvärr ej besöker en tillbaka, så man får väl ta det för vad det är med vissa också.
 
Vill även säga TACK till blogg.se ni har uppmärksammat min blogg vid två tillfällen nu och det glädjer mig, roligt att de mindre bloggarna lyfts fram mer och mer.
 
 
FÖLJ MIG HÄRKommentarer

Jag tycker det är jättetråkigt att det alltid är samma bloggar som uppmärksammas på blogg.se:s startsida. Mestadels är det premiumbloggarna som uppmärksammas. Det är synd för det finns många små bloggar som definitivt är värda att uppmärksammas mer.
Angående kommentarer. Jag skriver alltid svar i min egen blogg då jag retar ihjäl på svarskommentarer. Särskilt bara de kommentarer som är svar på något jag skrev. Det "förfular" min blogg tycker jag. Däremot så kikar jag alltid tillbaka när jag får kommentarer då jag tycker det är så roligt själv med många besök.

Jag håller med dig om det du skriver. Det är sjukt tråkigt och drygt och de bloggarna besöker jag inte igen :)
Det är samma på NOuw, endast de stora bloggarna uppmärksammas :( Tråkigt..

Oj blev lite nervös när jag läste ditt inlägg även om jag håller med dig.. Jag har som vana att svara på kommentarerna i min egen blogg.. men får jag en fråga i kommentaren ger jag alltid svaret på kommentatorn blogg plus min egen såklart. Men jag besöker den andres blogg och kommenterar utifrån deras inlägg för att inte bara ge ett svar. Roligare att få kommentarer på sitt eget inlägg än bara ett svar. Hoppas du förstår vad jag menar.

Svar: Näee menar dem som i regel bara tar för givet och skriva i sin egen blogg. Klart man svarar på svaret i sin blogg, men de tar sig aldrig tid att besöka någon annans blogg, sådant retar mig. Du är en jättefin och trogen besökare till mig =D, du gör så jag tycker man ska göra som bloggvän <3
Sweetwords

Jag kan inte mer än hålla med dig! Jag älskar att läsa, så läser många bloggar på nouw och blogg.se men ibland blir jag så osäker på om de ens läser mina kommentarer då de inte svarar eller besöker min blogg tillbaka. Då tröttnar man lite och håller sig till de bloggar där man vet att man får respons tillbaka 😊

Jag håller med dig om att samma bloggare alltid syns på blogg.se och det är så tråkigt. Det här med nisch tycker jag också är svårt då jag föredrar att skriva om saker som jag känner för. Bra skrivet och ha en fin dag! <3 Kramis

Alltså självklart är det superroligt med mycket besökare, det tycker nog alla som bloggar. Man lägger ju trots allt tid på att skapa något och dela det med världen. Just sett till statistik finns det två huvudaspekter skulle jag säga - att driva trafik och att behålla trafik (läsare). Den förstnämnda uppfyller man genom att synas, medan den andra kräver mer utav själva bloggen. Man måste ha något som folk fastnar för, det krävs något speciellt. Jag tror att det är mycket därför som endast vissa slår igenom och vissa har det "enklare" än andra. Men avslutningsvis - att få trogna besökare tar ju självklart tid. Det gäller ju att bygga upp en relation och att bli uppmärksammad.

Jag kan ärligt säga att har jag kommenterat hos någon, så tar jag för givet nästan att den i sin tur svarar i sin blogg och att det blir sen upp till mig att gå tillbaka om jag är nyfiken på och se om personen har svarat på min kommentar.

Men det som tråkigt är när man inte får nåt besök tillbaka, som du skriver att man enbart syns eller hörs i sin egna blogg och endast kommunicerar med besökare i sin blogg. Men i sin tur inte kan besöka andra och kanske lämna en kommententar på nåt inlägg, det är inte så snällt.
Jag svarar på kommentarer hos mig, men jag ger också tillbaka genom att besöka de som lämnar avtryck hos mig och lämna kommentarer.

Jag håller helt med dig. Har själv skaffat många bekanta genom att man följer varandras bloggar. Är någon inne på min blogg och lämnar avtryck så vill jag gärna göra det tillbaka. Superkul ju!

Jag tycker att de bloggare, som kommenterar min blogg, är värda att få ett besök och en kommentar tillbaka. Jag ger det jag själv vill ha!!

jag missar nog alla svar som skrivs i bloggar som jag kommenterar för har jag kommenterat så går jag sällan in och letar efter ett svar...
Visst ska det inte vara en envägskommunikation men tror inte att man kan förvänta sig något gensvar :)
Man får helt enkelt besöka de bloggar man vill och strunta i resten! oavsett vilka bloggar som blogg.se upphöjer :)
KRAM

Så himla bra skrivet, håller verkligen med dig! Varför ska en blogga för någon annan? Ibland känns det verkligen som att en sliter för ingenting.
Men det finns mycket fint med bloggvärlden också!

Jag kan också hålla med om det, och det är ju nästan allt för många som gör såhär. Jag kommenterar i hopp om att få svar, inte för att jag vill ha fler kommentarer eller mer statistik, utan att jag uppriktigt vill veta mer om inlägget, få receptet eller veta hundrasen osv osv. Men får aldrig något svar, tills jag ser (vilket jag sällan ser) att den har efter flera veckor svarat på sin egna blogg. Nej, det tycker jag också är oerhört tråkigt.
Även tråkigt med personer som jag skrivit till som endast skriver svarskommentarer tillbaka, bryr sig inte alls om att läsa min blogg eller inte. Nej, sådant är jag också riktigt irriterad över :P

Sv; jaså, då kanske vi har samma hatthylla ifrån Jysk, haha! Men ja, jag tycker om den butiken :D

Kram på dig fina du!! <3

Jag har några bloggare som jag följer där du är en av dom, jag brukar lämna kommentarer efter mig. Nej inte alltid, för ibland vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.
Hoppas du fortsätter att följa mig :)
Jag gillar dig Mirre!
En fin måndag till dig.

Hej, hittade hit genom thequeenie´s blogg.

Jag tycker det är jätteSVÅRT att få nya läsare till sin blogg, speciellt så att de skriver en liten kommentar någon gång då och då.

Jag skriver om mitt liv i min blogg,, kan ju vara så att det inte intresserar folk.. hahah.

Men hörreDu, ha en jättefin dag denna 10:er april 2017.. // Annelie

Jag håller med dig. Får jag en kommentar brukar jag alltid klicka mig in på personens blogg då jag tycker man får en mer inblick i vilka ens läsare faktiskt är. På så sätt kan man även hitta fantastiska bloggvänner.

Sen tycker jag också att det är tråkigt att bla blogg.se alltid visar samma bloggar på sin startsida.

kramiz<3

Det är klart att man blir glad och vill att de som hälsar på inne på min blogg ska lämna ett ord i kommentaren. Om de lämnar på sin egen blogg kan det nästan kvitta för de svaren ser ju inte jag så ofta.

Jag gillar personliga bloggar som handlar om personerna och deras liv. Verkligen trist om det alltid är samma bloggar som uppmärksammas. Variation är roligast.

Ha det gott.

/Kamilla

Håller helt med dej om att Blogg.se alltid uppmärksammar vissa (stora) bloggar. Håller oxå med om att det är tråkigt att bloggar måste ha kategorier, det vore väl kul att alla blandades till en salig blandning? Och, det är verkligen jättetråkigt med att inte få svar på en kommentar på min egen sida. Så jag får besöka den andra bloggarens sida två ggr. Har slutat läsa såna bloggare. Sen har jag börjat läsa fler bloggar som jag aldrig kommenterar på, stora bloggare är det. Älskar att få kommentarer, det har blivit som "lön för mödan" på ett sätt. I början skrev jag bara för min egen skull, nu har det blivit lite annorlunda. Nu betyder kommentarerna att det finns folk som läser, så därför känns det tråkigt att inga kommentarer få.

Jag både svarar på mina egna kommentarer inne hos mig, samt att jag även besöker de bloggar som jag tycker om och kommenterar.
Dock är jag dålig på att lämna kommentar ibland, men det handlar mer om tidsbrist i mitt fall tyvärr. :

Kram

Bra inlägg och ja det är trist med de som bara svarar i sin egen. Dock finns det andra som tänker annorlunda, dvs jag, blir väldigt irriterad när jag läser på en s k blogg sida där det nästan bara skrivs om statistik, nisch, bli stor, tjäna pengar, locka besökare och vad läsarna vill läsa om...så tragiskt! Jag skiter i hur många som besöker mig, helst så få som möjligt, jag vill inte känna stress för hur mina inlägg utformas, bedöms, enligt normen hur en blogg ska utformas, snacka om att göra bloggandet till ren och skär ångest!!

Bloggandet har gått från dagbok/inspirations/vardagsliv till att prestera, överglänsa, jaga besökare och pengar ja ren business och det är bara tragiskt!

Jag håller med dig. Själv är jag inte en som går in och kolla på bloggar som mesta dels lägger upp dagens outfit eller massa smink. Inte för att det inte intresserar mig men jag tycker det är lite halv tråkigt att läsa. Jag besöker de som jag brukar följa och läsa även om jag inte alltid kommenterar ngt,för en del inlägg vet man inte vad man ska skriva för kommentar. Sen kikar jag alltid in till de som lämnar en kommentar hos mig,på så viset kan det så ett för till en ny blogg att läsa. Kram

För mig handlar det mkt om att tiden inte finns. Att jag går in på de andras bloggar när jag hittar tiden. Jag fokuserar mer på att producera innehåll till bloggen snarare än att kommentera hos andra. Det betyder dock inte att jag inte läser och/eller besöker andra bloggar :)

Och jag missade att lägga till; jag håller inte med om att syftet med att ha en blogg är att kommentera och besöka andras bloggar. Syftet för mig att ha en blogg är just det; att ha en blogg. Att få utlopp för min kreativitet, att få greja med min design men också att få respons. Oavsett om det gäller från samarbetspartners eller läsare. Har många gånger tänkt lägga ner bloggen men inser själv att jag måste få ha min kreativa frizon. Så vi har nog helt enkelt olika syn på det, jag känner inte att vi har samma syfte :)

Svar: Alltså det är svårt att uttrycka sig i text & jag tycker också bloggen är för mig en avkoppling, ett sätt att få ut min kreativitet kring foto, tänk, text osv, men jag tycker också det är roligt att få kommentarer & besökare såklart. Men kanske vi har olika tänk just kring det, jag vill ha båda världar där eller vad man ska säga.
Sweetwords

Vilken gin och ärlig blogg du har! Härligt att läsa nåt som kommer fitekt från hjärtat. Kram

Svar: tack så mycket glad jag blir =D
Sweetwords


Kom ihåg


Trackback