#happichallenge - Tacksamhet

Ett positivt inlägg om dagen, det ska man väl kunna få ihop & med det också tävla om en lyxig kamera eller vinna tröja du kan få eget tryck på, så nu kör jag igång och hakar på denna utmaning. Vad gör mig glad!!
 
LÅT MIG TÄNKA ↓ (TIDSINSTÄLLT)
 
 
Idag tar jag då upp ordet TACKSAMHET och det är stolthet och tacksamhet till mig själv, jag tog mig ur min panikångest jag drogs med under hela graviditeten och första 1½ året när vi fått vår älskade tös. Jag mådde så dåligt vissa stunder att det kändes som någon utförde en vild bokxningsmatch inför min kropp, samt att jag var så rädd och ängslig hela tiden. Första tiden med tösen var värst & då rasade jag också i vikt, gick ner 11kg ganska snabbt efter jag blivit mamma av ren stress skulle jag tro, var jättesmal då, vill jag int ens visa hur jag såg ut då.
 
Jag tog mig ur detta genom att prata med en psykolog i 1 års tid och fick arbetsschema jag skulle göra vecka för vecka för att lära mig ändra om tankemönster till ja hela vardagen, livet, mig, mammarollen, partner osv. I böjan hade jag kontakt med psykologen 2 gånger i veckan & eftersom jag var så dålig som jag var i panikångesten så fick vi ha telefonkontakt i början annars hade jag nog bangat och vi pratade under 1½h var gång osv.
 
Sedan när jag började få mer matlust började jag äta mera igen & jag skulle tro att jag sammanlagt gick upp 18kg, gick upp de 11 som jag gick ner tills jag nått den vikt jag brukade väga, sedan plus 7-8kg till. Jag tog mig ut ur det och jag är så tacksam för att jag klarade av det & nu har jag gått ner igen till min idealvikt, har gått ner 13kg av de 18 & ska inte gå ner mera, ska stanna här. Ångesten kan påminnas enstaka gånger, nu var det väldigt länge sedan, men gör sig påmind korta stunder ibland, men jag vet hur jag ska hantera det nu.
 
Vill inte med detta säga att det beror på Bellis ångesten kom, eller hmm! det var alla års kämpande för att få barn som knäckte sönder mig helt enkelt och när man äntligen fick det efterlängtade så kom sanningen ikapp.
 
Ta inte allt för givet, allt är inte som man tror det ska bli eller sådär rosenrosa, en kropp är ganska liten och skör egentligen, finns bara där för varandra istället och stötta,
 
 
#HappiChallenge 
 
 
 
Blogg.se har startat något som heter #HappiChallenge och det tänkte jag haka på,
självklart vill jag vara med på det , #HappiChallenge
 
LÄGG GÄRNA TILL MIG NEDAN BLIR JAG GLAD
 

FÖLJ MIG HÄRKommentarer

Men åh nej vad du har gått igenom och sånt gör en starkare. Det kan man inte tro när man mår som värst utan det märker man senare. Starkt att du delar med dig och många kramar från mig <3

Fy sjutton vad du haft det jobbigt. Ångest är hemska saker, inget man önskar någon att behöva uppleva.
Kramar!

Fina ni är :D Positivitet är viktigt :D

Svar: Japps, han ljög ju, det såg man direkt!!! :(

Det som utlöser din panikångest har du nog alltid haft oro inför i hela ditt liv. När Bellis kom ställdes allt till sin spets och knockade dej utför ett stup. Det är bra att du träffade rätt med psykologen, det är jättesvårt att hitta någon man kan klicka med. Detta är något av en livsåkomma, du får som du säjer "skov" ibland, men eftersom du fått verktyg att jobba med, så fixar du dem. Men det är ett väldigt stort jobb som aldrig slutar, tur att du fixat så mycket fram till idag, det är så man får självförtroende!

❤❤❤

Oj detta visste inte jag? Helt nytt för mig, bra det ordnade upp sig iallafall, kram!


Kom ihåg


Trackback