Men har du förgiftat henne?

 
 
Båda bilderna från idag, bara andra kläder och frisyrer på tösen. Jaja inte det jag skulle skriva om, utan mer om hur jag tyckte jag mådde efter samtal med 1177 & att de hänvisade mig till giftinformation? Jo såhär, Bellis är snorig och får inte ut så mycket då hon snorar/snyter sig. Hon är jättetät & vi har gett henne nässpay. Men så märkte jag nu på eftermiddagen att det låter som hon inte blir sprayad var gång  i näsborren fastän hon blir det & då har jag sprayat igen i tro då att hon inte fick sprayning. Men så tyckte jag ändå det var märkligt att det ska bli så var gång att bara en spraytryckning fungerar så jag testa att trycka själv och då kom det ju varje gång i alla fall. Ja inget mer med det tyckte jag och funderade inte mer på det. Men så läste jag på deras fass på produkten och det var ju såklart inte bra & då vart man ju lite nojig, (inte så värst, men lite) Och om det sprayats dubbelt i varje näsborre var gång så har hon fått i sig mer än hela dygnsdosen redan & jag ville då kolla om det var något att bry sig i. 
 
Men hon på 1177 gjorde mig bara mer orolig. Nu inget ont om dem, jag har ringt dem förr och blivit lugn och de har sagt hur det är. Men idag vart det inget bra samtal, för jag tyckte detta var en så simpel grej & att jag tänkte innan att detta ska väl inte ens behövas ringa om, folk överdoserar ju nässpray jämt. Men hon började fråga hur Bellis mådde för övrigt, om jag såg symptomer, samt att det är nog ingen fara det tror jag inte, men avvakta tills imorgon & ring då giftcentralen och de kan då svara på frågor angående förgiftning & överdosering, ÖHH VA!! - För några extra pumpningar nässpray? hur ska jag nu tolka detta, har jag övermedicinerat mitt barn, ja många tankar rörde sig i mitt huvud. Men det slutade i alla fall med att hon gav mig råden att köpa engångspipeter som näsdroppar, att inte chansa med sprayningen, samt att det är viktigt att de får i sig avsvällande då de är sådär täta, det sätter sig väldigt snabbt på öronen annars. - JA OK, då vet ja, !! då ska jag nu göra då?? 
 
Jag ringde då giftcentralen och hon sa direkt - Först och främst så har du inte utsatt din dotter för något som är farligt eller som hon kommer reagera på, men man ska INTE göra så (NEJ JAG VET), sedan om det inte vänder efter 10 dagar med avsvällande ska man kontakta dr (jag vet), men det var ingen fara men istället för att chansa då man trycker och man inte tycker som det blir pumpning så ska man helt enkelt inte pumpa mera då får hon helt enkelt vara utan i en borre. Sedan köra på aktivt med saltlösning mellan näsprayen för att underhålla näsan hela tiden. Ja sådant vet man ju såklart. Hon sa att det är ingen fara om det förekommer enstaka gånger  att det blir mer pumptryckningar då och då som det nu gjort för oss, men att skulle det hänta flera dagar i rad och varje gång å 3 ggr per dygn då kan man börja reagarea och få biverkningar. Men tillad igen att man ska inte ÖVERDOSERA!!!
 
Så kändes som jag dumförklarades lite av henne på 1177 & att jag framställdes som extremt nojig till henne på giftcentralen, för från början var jag inte ett dugg orolig utan jag ville mest ringa och bekräfta att det ingen fara var & fråga om jag kunde ge min supertäppta dotter även en dos till natten eller om jag behövde avstå den då i fall jag doserat fel. Men det blev ju istället nästan ett förgiftningsärende som jag då i 10-12 min hann bli väldigt orolig över, totalt onödigt. 
 
Ja ska man ringa eller inte ringa eg?!, tycker ni man ska ringa en gång för mycket eller för lite? För Google ska MAN INTE söka på, då blir allt bara mycket sämre. Jag ringer hellre än gång för mycket än en för lite, för man ska inte leka doktor själv och tro sig veta så resonerar jag.
 
 
LÄGG GÄRNA TILL MIG NEDAN BLIR JAG GLAD
 

FÖLJ MIG HÄRKommentarer

Jag ringer hellre en gång för mycket. Så man är säker. Det är ändå det käraste man har. Har med bara haft bra bemötande på 1177 och det är jag tacksam för. Men tråkigt när det blir så här som i ditt fall. Nässpray borde de på 1177 kunna svara på, inte skall man behöva ringa giftcentralen? jag menar du kan inte vara den första som råkat göra så tänker jag. Och det är ju "bara" näspray, inte tvättmedel eller så hon fått i sig.

Ja vi tänkte sluta till jul med Hugo, då är han 3år nästan, så tänkte då kunde det vara lagom, han har bara nappen när han sover.

du har inte gort något som är farligt hon var ju täpt. så hon fick inget i sig kram

Svar: Näe det är väl mest det att man ska inte överdosera nässpray & det hade vi ju gjort för jag inte trott att det tröks ut något första gångerna, men då jag testade så gjorde det ju visst det ändå, kramar För det lät inte sådan där pust liksom
Sweetwords

Hmm nja man ska nog undvika o ringa om man egentligen inte är orolig. För ibland förstår jag inte hur de tänker! Som en gång när en ssk fick mig o tro att min ena blygdläpp lossnat!!! Hahah herre

Bra att du ringde men jag förstår att svaret gjorde dig mer orolig 😟

Alltså sånt där är ju så svårt att veta, man gör ju alltid det som är bäst och jag menar hade nässpray vart så farligt så hade det stått något om det också. Jag brukar ringa om jag är osäker men filtrerar i vad de säger, en del på 1177 är inte mina bästa vänner.

Herregud! Man tänker ändå att de på 1177 och Giftinformationscentralen ska ha lite koll! Aja....

SV: ja det var ju inte sen roligaste lördagen, MEN som tur var hade hon TUR! Till och med läkaren var förvånad över hur bra hon mådde. En på 1000 som mår så efter ett sådant fall sa han! Idag har hon lekt och stått på!

Förstår att du blev orolig!!

Bättre att ringa en gång för mycket 💕

Jag håller helt med dig! Hellre engång för mycket/ så tänkte jag även när jag var gravid, tex när jag hade minskade fosterrörelser.. åkte in på koll jäääämt! Hellre en gång för mycket än för lite som sagt. Men en del är ju så klumpiga gör en mer orolig än vad man var innan typ. Förstår precis din känsla. Kram

Tycker att du gjorde helt rätt i att ringa även om du bara gjorde det för att få det bekräftat liksom. Ibland tycker jag att de kan vara väldigt duktiga på att skrämma upp en. Rätt hemskt faktiskt. ^^ Men du fick ju svar trots att de sa rätt puckade saker. Förstår att du blev nojig då.

Det är inte helt lätt med rådgivning över telefon. Lätt det blir missförstånd.. Hoppas du känner dig lugn igen och att Bellis mår bättre idag.

Bättre att ringa. Även om det denna gång mer oroade dig.

Jag är inte ett jätte fan av 1177 men jag ringer dit och ser vad jag får för "svar". Sen vad jag väljer att göra med infon jag får från den på andra sidan det beror helt på hur "kunnigt"intryck jag känner jag får av den på andra sidan luren. Är ju själv inom vården så ofta vill jag bara "bolla/få bekräftelse på min egen fundering" kring det jag ringer om..
Hoppas hon mår bättre

Tydligen ska man alltid ringa giftinfo när det gäller mediciner för 1177 får inte svara på sånt... Det fick jag veta i julas när jag råkade ta min antidepressiva medicin vid två tillfällen samma dag. Var helt enkelt förvirrad. Ringde 1177, fick vänta i 30 min innan jag kom fram, och får svaret: Vi får inte svara på saker gällande mediciner. Det ska du ta via giftupplysningen.

Man tycker ju kanske man borde få veta sånt från någonstans? Men är säkert därför hon där på 1177 betedde sig så emot dig.

Sen är det ju så att giftvård gör att man blir extra rädd, eller i alla fall jag blev det.

Jag skulle inte ringt och överdosera nässpray ...vad kan hända? Jag upplever att många över-ringer 1177 och att de hamnar hos oss helt i onödan där de skickas hem.
Kram C


Kom ihåg


Trackback