Thaiköttbullar med röd curry

 

INGREDIENSER

  • 500 g Kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 3msk ströbröd
  • 2 tsk röd curry
  • ½ tsk salt
  • 2 dl grovhackad koriander
  • Matfett till stekning

Röd curry sås

  • 1 Brocolistånd
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 125g minimajs
  • 1 dl sugarsnaps
  • 3 dl av fettsnålaste matgrädden (4%)
  • 1 dl vatten (det ser ni hur tjock ni vill ha grytan, och inte vill ha, ni tar vatten därefter)
  • 1 msk fisksås
  • Limesaft (av en lime)
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 dl grovhackad koriander

Gör Så Här: Blanda alla ingrediensder i en matberedare, (jag använde elvisp) och forma dem till större köttbullar, stek dem i matfett tills de fått färg. Skär broccoli & paprika i mindre bitar, finhacka lök och vitlök och fräs detta i sesamolja med currypasta. Tillsätt minimajs och sugarsnaps och lät detta fräsa en stund.

 

Häll på matgrädden, fisksås, limesaft, smaka av med soja och koriander. Lägg ner kycklingbullarna och låt småputtra under lock.

 

Servera med shiratakimudlar eller stekt vitkål, (vi tog kokta zucchiniskivor),

Recept från början från 56kilo.se, (jag har justerat om så den ej är LCHF längre eftersom vi kör fettsnålt)

 

LÄGG GÄRNA TILL MIG NEDAN BLIR JAG GLAD
 

FÖLJ MIG HÄR
 
[Bloglovin], [Blogkeen], [Instagram



Kommentarer

Vad gott det ser ut :) Kram

Aldrig lagat kycklingfärs. Detta ska jag testa.

Så gott det ser ut! Alltid roligt med lite matinspiration :D Kram <3

Oj oj oj 😱 Det här både SER så otroligt gott ut och LÅTER så himla gott! Åh du är så himla duktig på laga och baka 😍

Åh så gott! :)

det där lät ju jätte gott

Ser väldigt gott ut :D

Åh vad gott!

wow såå gott det där låter/ser ut.
Tack för det mattipset.

mums mums mums! Detta inlägg sparar jag :)


Kom ihåg






Trackback