Lammkotletter i apelsin och konjakssås

 
Kotlett med sås
  • 400 gram lammkotlett, fettet bortskuret
  • 2 msk Konjak
  • 0,5 tärning(ar) köttbuljong
  • 1 dl apelsin(er), pressad
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk tomatpuré, koncentrerad
  • 100 gram morot, i tärningar
  • 75 gram gul lök(ar), finhackad
  • 2 msk margarin
  • 3 dl vatten
  • salt
  • peppar
Potatis i ugn
  • 800 gram potatis(ar), i tjocka skivor
  • 1 st chilifrukt, röd, finhackad
  • 3 klyfta(or) vitlök, pressade
  • Salt
Till servering
  • 150 gram blandsallad
  • 200 gram tomat(er), i skivor
  • 200 gram gurka, i skivor

Stek kotletterna i hälften av margarinet.De ska bara få färg. Salta och peppra.Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Stek lök och morot i resten av margarinet. Rör ner tomatpuré, fänkålsfrö, mjöl, pressad apelsin och slutligen vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop i 5 minuter. Lägg tillbaka köttet samtidigt som du smakar av med konjak. Låt kotletterna koka färdigt i såsen. Stek potatis, chili och vitlök i olja i en stekpanna. Salta. Lägg potatisen i en ugnsfast form och stek dem färdigt i ugnen, 225 grader, i ca 30 minuter. Servera med sallad gjord på blandade salladsblad, tomat, gurka.

/Receptkälla från viktklubb.se / Bildkälla




Kommentarer

Mums :D

åh vad mumsigt

Lamm är inget för mig, men gud vad god potatisen låter! Måste prova.

Det vattnas i munnen på mig, mums!

Mums<3

Wow, ser och låter fantastiskt! Är dock skeptisk mot mat med alkohol i 😄

Svar: Men alkoholen dunstsr ju bort vid upphettning ;)
Sweetwords

Mums :)

Det lät jättegott.. Är inte jätteglad i lamm men detta lät 👌

Gott recept!!


Kom ihåg






Trackback