En sundare livsstil

 
Jaha, då var det sista kvällen här, blandade känslor måste jag säga, alltid en mer plikttrogen & allvarligare känsla då man kommer hem blir genast så mycket mera att göra. Dock gäller det städning av stughemmet och sådant här med, men hemma blir det på ett annat sätt, svårt att skriva det i text men ni förstår nog vad jag menar. Men borta bra, men hemma bäst så är det alltid, det säger man inget annat. Men skönt att komma bort, komma bort från press, inte känna någon & bara vara med varandra det är det som tas ifrån en lite då man åker hem igen
 
Sitter här på balkongen och fläktar mig lite både jag och stugan är så varm så var skönt att småfrysa lite här ute. Dock går solen bort nu så nu börjar det bli lite för kyligt och min allergi mår inte helt bra av det men just nu struntar jag i det. Vi åker vid 11 tiden imorrn, ska packa bilen & sedan ska man städa efter sig också, gör man inte det får man betala en avgift så städar dem, och då man redan betalar en avgift så vill man ju inte betala mera så då städar man såklart.
 
Jag är ju för detta med SUND LIVSSTIL och dessa två veckor som varit nu när vi varít hos mina föräldrar & nu denna veckan i Vikbolandet så har vi släppt lite på det och faktiskt "slarvat" lite och ätit det vi verkligen velat ha och det har ju såklart blivit mera onyttigt. Såklart har vi gått upp i vikt också, men det är inte väsentligt nu utan det har varit skönt och avslappnande och faktiskt skönt att släppa spärrarna där för några veckor. Men NEJ nu är det slut med det, nu blir det sockerfritt & annan livsstil, nu är det att koda om livsstilen igen. Det är inte så svårt att göra bara man hittar karaktären.
 
Vi har pratat om det ikväll att vi kommer lägga upp en plan helt för oss själva hur vi lägger upp det och vilken kost och takt vi vill ta det i. Jag har ju bara 1-2 kg att gå ner så det är ju raskt gjort. BQ har lite mer att gå ner, han har tappat motivationen lite som han hade så han lär sätta till högre växel, men hans plan hur han ska nå dit för han sköta helt själv, jag tänker inte lägga mig i den alls. Men han kommer ändra om sin livsstil själv nu, & då man känner så går det mycket lättare också, & i hans fall tror jag det blir en variant då han tar det i lugnt tempo & börjar med att ta bort det han vet att han tar för mycket av.
 
"Jag äter alltid viss del kolhydrater, men har minskat på dem, men äter dem för viss del kolhydrater behöver man. Jag äter inte mjuktbröd, ris & pasta, men äter grovt osockrat hårt bröd med så lite kalorier i som möjligt, jag äter gröt, kvarg eller smoothie till frukost & jag tänker tallriksmodellen då jag äter mat, men jag vräker inte i mig kolhydrater, jag byter ut ett mål varje dag mot en shake och då blir det i regel på lunchen. Jag tar en frukt på för & eftermiddag. Köper så fettsnåla mejeriprodukter som möjligt & äter ofta sallad som bas till maten. Men jag äter även ex mathavre, kvarngryn, & bulgur, äter potatis ibland & äter kött, fisk & kyckling i veckan" Tips för att hitta mättnadkänsla är även att dricka stort glas vatten vid varje mål mat också så ger det mättnadskänsla. Denna balans har fått mig att hålla min vikt & jag mår bra och har mycket ork. 
 
Men nu denna veckan då vi ätit GLASS, godis, annan mat jag inte är van vid osv så blir jag förstoppad i magen, jag blir tröttare och segare och jag går upp i vikt, så jag går inte på nån diet utan det jag skriver ovan är en livsstil jag hittat som fungerar och nu ska jag gå tillbaka till den så kommer jag komma till min vikt och mående igen som jag mår bra av. Men för att komma i rätt balans igen och få bort sugen från allt skräp så blir det sockerfritt & extra nyttigt nu ett par veckor för att komma i rätt mående igen & därför kommer jag inte väga mig nu på ett tag, för nu är det siffror som inte stämmer & det är bara en våg. Jag vet ju att vi slarvat rejält nu i två veckorr, det är blir bara en hets då.
 
Nu ska jag svara på lite kommentarer sedan gå sovaKommentarer

Skönt när man kan ha samma tänk som sin sambo :) Blir så bra med stöttningen och motivationen :)

Intressant och läsa dina tankar, lycka till med det du vill göra och jag tycker också att man mår så bra av att hitta sin hälsosamma livsstil :)

Imponerande med diet! Låter sunt.

men oj va duktiga ni är ja det är jobbigt att hitta motivationen igen så där o särskilt när hösten kommer igen

fin morgon dag vännen kramar

Då kan vi peppa varann inte haft semester men blivit mycket sötningsmedel och nu är det slut på de. Blir jordgubbar och naturella nötter igen

Det låter som en bra plan! Hoppas det går bra för er :)


Kom ihåg


Trackback