Locka med korv och slutar där

 Detta är fina Enzo så inte hunden i texten
 
För er som bara vill läsa om Bellis och barnomsorgen & framtida plats kan läsa texten efter fotot på henne
 
Idag har jag & BQ med för den delen hjälpt en granne att få in deras hund. Det är en omplaceringshund paret ovanför oss tagit över, superfin trevlig hund. Men vad de tror så har den blivit slagen av någon, samt de misstänker då en man för han är mer reserverad mot män. De har fått träna på BQ flera gånger och det har gått bra. De har tränat och kämpat på massor med honom, så det är mycket bättre än det var från början, men såklart en stor utmaning. Idag var någon hundvakt åt honom, och det brukar aldrig vara problem att ha honom lös va det verkar. Men han fick verkligen inte med sig hunden in då de skulle gå hem. Den bara hoppade åt sidan och sprang iväg en bit bort, men den höll sig nära ändå, stack inte, men så fort han närmade sig för att koppla honom stack vovven iväg.  Vi satt och såg det från balkongen då vi hade dagmamman på besök. Men vi kom fram till att BQ skulle ut för att hjälpa till, men det gick inte det heller, men BQ hade korv med sig ut & han fick honom att närma sig lite närmare, men inte tillräkligt nära för att han skulle kunna nå honom, så det kändes verkligen hopplöst. Stackars killen som var hundvakt han hade kanske inte helt den hundvanan, synd om honom & ja även hunden då som var osäker. Ska berätta om besöket med dagmamman också, så hon satt barnvakt åt Bellis medans jag också gick ut med stora korven för att hjälpa till. Då bestämde sig BQ och killen från att gå iväg och jag fick sköta det själv.
 
När jag kom ut så kom han fram till mig och tog korv ut ur min hand (jippiee, framsteg), och han har hälsat på mig flera gånger och nosat, men så fort man tar fram handen för att klappa blir han osäker. Jag lyckades nästan få grep om halsbandet ett par gånger, men märkte ju att det inte skulle fungera så fick ändra taktik. Jag satt mig med ryggen emot och började prata. - Men vad är detta, titta, titta här, har du sett kolla, så sa jag hundens namn. Han kom då fram och tog korvbitarna och nosade där jag var, men det gick inte göra någon rörelse då han var framme då stack han. Så för att få med sig honom in så var det att typ flytta sig närmare och närmare vårt trapphus, han var ju nyfiken på det jag gjorde och jag gjorde lika hela tiden att jag satt och pillade i marken så han vart nyfiken på det och när han kom fram så gick jag lite närmare trapphuset, tillslut så gick han fram till trapphuset där killen stod och vi fick in honom i trapphuset, för jag fortsatte att väcka intresse med vad jag gjorde på marken, pheew. Vi hjälpte nog killen en 45min & jag fick honom att följa med efter 20min, stackars killen var nog ut 2h sammanlagt skulle jag tro. Både han och husse som kom senare var oerhört tacksamma, man ska hjälpas åt om man kan.
 
 
Dagmamman då, jo idag bestämde hon och jag träff på eftermiddagen för att prata om detta med Bellis och framtida tider, där vi kommer behöva tider som egentligen inte är hennes arbetstider och vi pratade länge och väl om det och vi har gemensamt kommit fram till att Bellis ska sluta där och att vi ska invänta ny plats. Vi kommer inte kunna hålla oss helt efter hennes öppettider och att det kan bli längre ändå ibland. Dessutom kommer det krångla mycket då det blir framtida semestrar osv, då hon är privat och har alltid schemalagd semester hela juli (stängt då) & då måste vi föräldrar också försöka ta semester. Det är svårt att kräva att både BQ och jag kan ta samtidigt varje år just i juli då, iår gick det ju t ex inte hela perioden. Bellis kommer vara första barnet som kommer och sista barnet som går i så fall, vilket såklart kan vara så, men hon får jobba mer än sin schemalagda arbetstid och precis rakt och ärligt som hon säger så ska hon ju orka ha en verksamhet som är igång och hon ska ha energi hela tiden, då kan hon inte jobba mer än heltid. Bellis ska heller inte behöva känna att hon är "ivägen" , det menar hon ju såklart inte att hon är, men man måste ju förstå henne också.
 
Men det är 4 mån väntetid till ny plats, och vi har ställt oss i kö nu i juli, så tidigast i okt, och senast i nov så ska hon då få en plats, och det är en plats vi måste ta då. Så man får ju hoppas att det blir centralt som vi hoppas på & inte får lång reseväg, men vi får vänta och se helt enkelt. Dagmamman kommer ha henne kvar tills vi får ny plats. Men jag tycker ändå det är konstigt att de kan sätta just 4mån som en gräns, för slutar barn så ofta? Men klart det barn omplaceras ju om på olika avdelningar till storgrupper osv.
 
Extremt blandade känslor, kommer gråta när vi närmar oss, är jättenöjda med vår dagmamma, Bellis älskar att vara där, men allt kan inte alltid klaffa och det kommer bli bra på alla plan i slutändan, det strular lite just nu bara. Men tror Bellis kommer vara minst berörd, för hon är ju inte lika medveten i det hela som vi är, hon kommer ju tycka att Waoow ny plats att leka på vad roligt, sedan om hon frågar om att gå till dagmamman så säger man ju - Näee idag ska vi hit osv, så tror inte det är så svårt att få henne trivas på nytt ställe.
 
Så vissa vill hävda att det är ju bara strul för du fått nytt jobb, inte alls, det är bara justeringar som ska göras för att allt ska flyta på, så tolka inte in något annat eller intala er något, det kommer ju lösa sig. Kommer fälla mycket tårar för detta, dagmamman har ju varit perfekt för oss 
 
Vem orkade läsa allt?
 
FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg Kommentarer

Hemskt om han blivit slagen.. Har jättesvårt för sånt..

åh så mkt känslor på en å samma gång ,först den stackars hunden och tur du kunde ge den lite körv:) synd att bellis måste byta dagmamma men sånt som händer det blir säkert jättebra men förstår dig nu att det är lite oroligt. kramar

söta fina enso
Det ordnar sej nog ska du se det brukar kännas lite snurrigt men ordnar sej nog kramar om

Men fy..... Vilka idioter det finns i världen! Kram

Jag förstår att det känns tråkigt, men det blir nog bra när ni väl är där 💖

Nej usch så tråkigt att det inte fungerar hos dagmamman längre! Håller tummarna för att ni får en bra plats fram till hösten :)

Oj vilken dag. Ohhh va roligt du fick hunden nyfiken 😉 Stackars hund som blir slagen. Usch för såna människor som slåss.
Oj visst förstår dagmamma. Men va trist att ni måste hitta nått annat till henne, pga av jobbtiderna.
Klart jag orkade läsa allt 😉 Nu håller jag timmarna för hon kommer in på sitt första val. Kram

Förändringar sker ju i livet, och det kommer bli superbra när allt löst sig!
Vi flyttar ju nu i augusti och Julia kommer att byta förskola några veckor senare. För mig har det varit en jobbig tanke. Hon har pratat så mkt om kompisarna på förskolan och det känns som att hon börjar skaffa vänner "på riktigt" nu. Just därför känns det tufft att behöva slita bort henne från det. Men samtidigt är det en bra ålder för flytt och hon själv är väldigt positiv till ny förskola och bra vänner.. Bara mamma som oroar sig i onödan... 😄

Jag förstår att det känns tråkigt, men det blir nog bra när ni väl är där 💖

Nu fick jag mitt svar.. ❤ Ett jobbigt beslut men som säkert blir bra i slutändan. Barnen spenderar ju så mycket tid på förskola/dagmamma att det är ett viktigt beslut.

Bra jobbat med hunden.. 👌


Kom ihåg


Trackback