Tänkte också uppmana till detta

UNDVIK STUDSMATTA TILL BARN UNDER 6 ÅR
 
Såg detta blogginlägg inne hos storstadsmamman 
Artiklar nedan
Pojk bröt lårbenet / Trygghansas varning
 
Med risken då för att härma hennes inlägg, men tycker att detta är så viktigt och jag är hönsmamma och gillar egentligen inte alls då tösen hoppar studsmamma, här nedan hoppade hon & jag tillsammans och jag hade kontroll på det, men jag gillar verkligen inte då flera barn hoppar tillsammans, 
 
 
Tips på vägen till er som låter era mindre barn hoppa ändå
 

Tio tips för en säkrare studsmatta

• Köp en studsmatta med ett stabilt och väl vadderat ramskydd som täcker fjädrarna och ramen ordentligt.

• Ställ studsmattan på plan mark. Se till att den står stadigt.

• Studsmattan bör stå fritt med minst två meter till träd, byggnader och andra fasta föremål.

• Lär barnen kliva av mattan lugnt. Många skador sker när de hoppar av mattan och landar på den stumma, hårda marken.

• Skaffa ett säkerhetsnät, men glöm inte stänga till öppningen – annars kan nätet ge en falsk säkerhetskänsla.

• Se till att det inte finns stenar, möbler eller andra föremål runt mattan som barnen kan skada sig på om de faller av.

• Ha som regel att inte hoppa fler än två på en gång – det är viktigt att kunna ha ögonkontakt. Många skador beror på att barnen krockar under hoppandet.

• Små barn ska inte hoppa utan övervakning.

• Hoppa inte när det är blött, då studsmattan är hal och risken för olyckor ökar.

• Uppmana barnet att vara försiktig med volter och tricks. Om barnet landar på huvudet eller nacken kan det skada sig allvarligt. 

 

När man läser punkterna ovan så är allt fel på den studsmattan och så ovan, ex / Så jag har lärt mig massor av detta nu (Detta är inte vår trädgård eller studsmatta utan fanns där vi var på semester)

  • Jag har inte stängt igen öppningen helt
  • Fjädrarna syns lite
  • Den står inte helt plant
  • Hon är inte under 6 år
  • Det står föremål runt om
 
 
FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg Kommentarer

Det du skriver är mycket viktigt, bra skrivet :)

På en del står de regler & andra viktig info vi köpte en studsmatta förra året men den har vi hos barnens mormor & morfar & där står de att den är olämplig från ålder 0-5 år

Här hemma har det funnits önskemål förut om en studsmatta, men både jag Nico är anti mot det. Inget vi vill ha på hemmaplan iallafall, för då skulle det bli en hel del hoppande och en större risk för skador. Så det är endast ok de gånger man är hemma hos någon annan som har en eller så :)

Själv bröt jag nog alla dessa regler när jag var barn, höhö, jag vägrade ha skyddsnät och hoppade oavsett väder. Inget jag skulle rekommendera, bara för att poängtera! Jag var ju dock elitgymnast så jag hade ändå koll på kroppen och vad jag klarade samt inte klarade.

Bra skrivet, väldigt viktigt. Tycker studsmattor är läskiga som de är men när flera barn hoppar samtidigt blir det ju direkt farligt.. :/

Det är faktiskt jätte bra! Man får lära sig.
Så man kan skydda barnen så gott man kan och förhindra skador :)

Känner mig nästan lite hemsk som skrattar åt detta, men jag bröt nog verkligen mot alla de här reglerna när jag var liten! Vi hade inget skyddsnät, studsmattan stod precis bredvid staketet och ett äppelträd med buskar nedanför, ramskyddet lossnade efter ett par somrar, vi älskade att hoppa i regnet och vi var nog alltid fyra stycken som hoppade samtidigt! Vi var dock allihopa minst 8 år så vi var ju inte direkt några småbarn, annars tror jag inte att våra föräldrar låtit oss hoppa som vi gjorde ;) Bra att detta uppmärksammas!

Du kan tro att vi velade länge innan vi köpte studsmattan till Isabell när hon var yngre. Jag har gjort ett liknande inlägg med just dessa punkter då vi velade. Vi är hårda med att man hoppar en och en och att dragkedjan ALLTID ska låsas. Men ja de lär sig mycket på studsmattan med så jag ser även fördelar med den nu i efterhand

Ja jag gipsar allt från 1 åringar till 10 åringar på löpande band pgr av studsmattor. Pig luxar och gud vet allt! I min mening borde studsmattor förbjudas!

bra tips, men vi har inte köpt något nät ännu till våran studsmatta. Ska göra det nästa år. Men tänk förut när jag/vi själv var liten hade vi inga nät eller skydd , vi lärde oss att ta de lungt, att inte hoppa hur som helst. idag lär sig barnen att hoppa mot nätet, klättra på nätet, de ska vara skydd och allt möjligt idag. Stött på en massa arga mammor på skolan och nu på vissa bodstads områden vart jag bor i hyres är de förbjudet med studsmatta.. Det är ju samma som barnen far med cykel och hoppar i skogen och bryter benet, klättrar i träd så har de hänt att dom ramlat ner. ska de också förbjudas har jag sagt till dom jag träffat på. Är dom jätte små förstår jag att man ska ha nät men men. min som har lärt och alltid när hans kompisar kommer förbi säger han att 1 går på åt gången, man får inte hoppa om en ska kliva av eller på studsmattan =) vilket jag blir så glad. dom hoppar tre stycken men när en ska göra volt el så då går dom åt sidan eller av från studsmattan.


Kom ihåg


Trackback