Ge inte ipren vid vattkoppor

 
Tösen vaknade klockan 6 och kom in till oss och var fortsatt trött men märktes att det kliade. Men hon är superduktig för jag sa till henne flera gånger igår att man får inte klia sig, så hon slutar direkt då hon kommer på sig själv eller vi säger till henne. Pappa BQ fick sova vidare och jag gick upp med henne och har nu smort in varenda koppa, (ja ni ser ju hur många) med detta medel A-Derma Cytelium irriterad hud Lotion & det hjälper verkligen på henne, hon har inte kliat sedan hon fick det på sig. Denna produkt finns också PoxClin CoolMousse, men enligt hon på Apotket jag var på var den jag köpte en uns lite effektivare, men det tror jag man får testa sig själv fram på, tror dem är bra båda två.
 
Samt igår duschade BQ henne och smorde sedan in henne så som jag gjort nu & de kopporna som fanns igår ser bättre ut än dem som ploppat upp över natten. Hon har verkligen fått väldigt mycket koppor. De sa på 1177 att det är dag 2 & 3 som är värsta dagarna så igår, idag, & imorgon kommer det nog vara värst och det kan fortsätta ploppa upp, sedan är det läkningstiden sedan tills kopporna torkar ut, så en vecka tar allt, så nästa fredag kan hon då förmodligen gå då, men då har vi henne väl hemma hela veckan.
 
 
Man ska inte ge ipren till barnet som är sjuk i vattkoppor, det kan ge större komplikationer och infektionsrisker. Jag gav ipren igår morse då tösen hade rätt så hög feber, hon vart pigg & glad. Men så satt jag förrut och läste på 1177 och lite andra vårdsidor och där står det varning för läkemedel som ipren. Jag var ju då såklart orolig och kände mig som en urusel mamma som inte kollat det nogare. Men en gång var absolot ingen fara det påverkade inte alls, men hade jag gett det flera dagar i rad och en kur liksom då finns det vissa risker med det.
 
1177:s text : Du som har vattkoppor kan använda läkemedel som innehåller paracetamol, till exempel Alvedon, för att lindra feber och värk. Använd däremot inte läkemedel med ibuprofen, till exempel Ipren, eller andra läkemedel som tillhör gruppen NSAID, eller cox-hämmare. De kan i samband med vattkoppor öka risken för ovanliga, men allvarliga infektioner. Undvik att använda hydrokortisonsalva mot klåda av vattkoppor, eftersom den kan göra att blåsorna lättare blir infekterade av bakterier.
 
Därför vill jag nå ut med detta nu så fler får reda på det att det ska inte användas vid vattkoppor, inte lätt att veta allt heller. Ipren har hjälpt bättre mot Bellis då hon har feber, därför gav jag det, men nu får hon bara ta alvedon hädanefter då hon behöver.
 
FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [Instagram]Kommentarer

Åh så hon fick vattkoppor. Skönt att det inte är de varmaste dagarna just nu om det nu är någon tröst i allt kliande som de små kopporna för med sig.

När Tilda hade det i dec använde jag en kräm från Forever Living som doftar jenka tuggummi. Jelly någonting heter krämen och lindrar även solsveda och insektsbett. Toppen bra. Annars så funkade potatismjöl som lugnande på alla våra barn.

Krya på lilla dottern.

Kram Kamilla

Så duktig hon är som inte kliar!<3

usch! hon får krya på sig!!

Stackars liten men skönt att slippa det sen :)

Skruttan då, Alfred hade det för inte så längesedan. Vi använde kylspray som underlättade ngt oerhört. Man skall ju inte ta på kopporna får då ökar risken för infektion, så spraya på är jättebra! Vem vill smörja på ngt på koppor som kliar och irritera liksom? Man får räkna i vissa fall mer än 1 vecka, en väns fick vara hemma 2-3 veckor, hehe. Så vi förberedde oss på det värsta men tur var så fick Alfred en lindrig variant.
Svar: Ja vill verkligen till Lissabon!

Men stackars!!

Dom där vattenkopparna alltså... Hoppas hon blir av med dom snabbt! <3

Känn dig inte som en urusel mamma - det där med värktabletter är rena djungeln! Olika värktabletter har olika verksamma substanser och därför fungerar vissa läkemedel medan andra inte fungerar. Jag till exempel kan äta ipren men kan inte kombinera alvedon med dom mediciner jag dagligen tar. För den som kan äta båda så kan man dessutom kombinera för bästa effekt, två alvedon och en ipren om jag inte missminner mig helt.

Hon får krya på sig,

Jag är extremt överkänslig mot ipren, så sånt finns inte här hemma. Sonen har aldrig fått det heller, tog ipren som 15-åring och det började klia direkt. För några år sedan gjorde jag en koll på lung- och allergikliniken här i stan fick en jätteliten mängd i munnen fick utslag och andningssvårigheter. Så jag får aldrig använda sånt, har ett kort i plånboken som jag alltid måste visa upp på sjukhus.

jag minns inte när jag hade vattkoppor, men har ärren kvar. Puuuh!

Lilla Bellis - så himla jobbigt med vattkoppor :( Skönt att salvan hjälper henne! När jag och min bror fick vattkoppor så klarade jag mig utan en massa fula ärr efteråt, men min bror har massor av ärr då han rev sönder sig totalt på nätterna. Tips är att ha långärmat och pyjamasbyxor på under natten så det inte är lika lätt att klia sönder kopporna under natten <3 Hoppas hon snart är fri från sina koppor! Kram <3

Skall spara ditt tips tills Hugo får det. Skönt och ha det avklarat, och innan värsta sommarvärmen med :)

Stackars liten och så duktig hon är! <3 Kramis

Åh men stackaren! :( Hon får krya på sig <3

åh stackarn :(

Stackaren! Så jobbigt att hon blivit sjuk :( Vad duktig hon är som inte kliar, trots att det säkert är svårt att låta bli!

Och det känns som en helt naturlig sak att göra, att ge ipren för febern, tror inte många skulle ha vetat det där om koppor och ipren, jag visste åtminstone inte det, så du är verkligen ingen dålig mamma för det! Du gjorde ju bara det som du tänkte var bäst för Bellis <3 Och som du skriver, en gång är ingen panik – en gång är ingen gång.

Vad duktig hon är som inte kliar. Salvan får forever är sååå bra. Den Kamilla skrev om

Å herre, dessa 1177, i say no more :) tror inte det är nån fara alls, fast jag har ju bara 26 års erfarenhet :) Min son lever då ännu tihii ;) Hoppas det blir bättre snart!

Svar: Tror inte heller fast det står på iprens fass också att man inte ska ge det då =D. Tack
Sweetwords

Skönt att ni hittat en salva som fungerar.. Den får du hjälpa mig att komma ihåg när det är Elins tur.. 😉

Det var min kusin på bilden men ja vi har vissa liknande drag.. mer än jag och min syster egentligen.. 😉


Kom ihåg


Trackback