Jag tror jag sliter av mitt hår

 (Tidsinställt inlägg)
 
Jag tror jag blir tooookig alltså, jag blir galen varför GÅR DET INTE, är vi så dumma i huvudet (BQ & jag) så vi inte fattar vad vi ska göra, både vi & dagmamman försöker ju hela tiden. Ja jag pratar om att bli blöjfri, det går ju inte. Jag tränade igår på eftermiddagen & tösen själv säger så här - ... (namnet på barnet) kissar/bajsar pottan/toaletten och blöja har bara bebisar. Jag instämmer då och säger att hon också ska göra det, hon sätter sig på pottan för det är den hon vill sitta på hemma hos oss, och hon försöker och trycker med inget kommer. Vi testar utan och ja allt som man ska, men sedan sätter vi på blöja efter ett tag och då gör hon behoven ganska snabbt där i.
 
Ska man behöva vätesskydda hela hemmet, för när vi testar utan kissar/bajsar hon lite här och var. Är det den metoden man ska ta till att bara ta bort blöjorna helt enkelt och få ta att hemmet blir nerkissat & nerbajsat, (fast med trosor eller så så kommer ju inte bajset utanför) . Vi provar ju titt som tätt, samt såklart vissa dagar orkar man inte, samt vissa dagar glömmer man, men tycker vi tränar och sköter det bra, dagmamman ligger i mycket också. har också testat metoden att ligga lågt ett tag för att inte tjata sönder det, men inte det heller fungerar  
 
Men det går ju inte, vår tös är 3 år & 6 mån, jag börjar faktiskt ta det personligt, vi verkar ju fatta trögt BQ & jag. Men vi får ta till den metoden igen i sommar nu på semestern att hon får vara utan helt och vi får ta att det är kiss här och var tillslut måste hon ju tycka att det är oskönt. För den metoden fungerade inte sist, vi trodde på den, men vi lär väl köra så igen. Ska köpa väteskydd till soffan till helgen. För tror på att det kan fungera att vi bara gör den metoden nu, och när vi sköter det nu i 4v då vi har semester, ja förmodligen ska det väl inte ta sådan tid, men att vi bestämmer oss för att ta bort blöjan helt och att hon ingen får ha på sig om dagarna. Ja inget ont mot dagmamman, hon har verkligen kämpat på med detta med, vi är så tacksamma, hon är grym. Men tänkte att det kanske är den metoden som krävs nu att det är vi som sköter det nu under semestern och att det är ett sätt att träna på det, & då gör vi vårt sätt nu.
 
FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [InstagramKommentarer

Jag blev blöjfri när jag var 14 månader och lärde alla på mitt dagis att gå på pottan. Hade förmodligen blöja på natten men under dagen hade jag inte det.

Alla är väldigt olika så jag tycker absolut inte att ni ska ta det personligt men jag tror det är viktigt att ha samma regler hela tiden. Att gå fram och tillbaka gör henne kanske förvirrad då hon vissa dagar har blöja och andra inte? :)

Jag följer en del youtube familjer och där mutar dom barnen. Går dom på toaletten/pottan så får dom sitt favoritgodis och det tog bara några veckor så förstod barnen vad dom skulle göra. Men naturligtvis kan det se små missöden ibland.

Hoppas det löser sig!

Alla är väldigt olika och det tar olika tid innan man slutar med blöjan<3

Tycker inte ni ska ta det så personligt, att ni gör fel eller inte förstår hur ni ska göra för att få henne blöjfri.
Barn är ju så olika och dem utvecklas i oika fart, detta gäller även att bli fri från blöjan :)
Men jag förstår frustrationen som förälder, man ser ju hur andra barn i samma ålder är blöjfri men så har man själv svårt för att få sitt egna barn att bli det. Vad säger hon själv? Kan hon tala om innan hon behöver kissa eller bajsa? Ett sätt är ju annars att låta blöjan vara på, men att hon får öva genom att säga till innan så hon går på pottan istället för att göra det i blöjan. Vet att många kör ju nån sorts belöningssystem, men själv har jag inte behövt det.

Ge inte upp, det kommer när hon är redo :)

Å vad jag känner igen det där. Slet mitt hår med Emma enda hon sa var "man jag tycker om min blöja".

Tillslut fick jag rådet att lägga ner allt vad potträning hette och det tog 1-2 månader sen var hon torr helt på sitt initiativ.. hon är likadan med ALLT, hon liksom avvaktar tills hon kan till 100%, kanske kan vara så med er lilla tös också?
Tror att hon var drygt 3,5-3,8 - var efter att vi flyttat till huset iaf...

Alla barn är olika och det är helt individuellt när barn slutar. Har du testat att låta henne sitta ensam vid pottan också? Att du inte är med alltså? Tänker mest att många barn går undan när de kissar/bajsar och om man är med kanske det kan ge spärrar i sig, det blir helt plötsligt en situation som stressar. Vet inte om det funkar att gå undan och vet heller inte om ni gör det.


Kom ihåg


Trackback