Mina åsikter kring SKAM

 
Nu ska jag som JA är ett ÄKTA SKAM-fan se detta ur ett mer vuxet sätt & spekulera i det jag tror som kan bli. För er som inte kikar på skambloggen i förväg ska nog inte fortsätta att läsa för ni vill väl vänta tills imorgon då avsnittet sänds. Jag trodde verkligen inte att jag skulle fastna så mycket för det som jag gjort, & t.o.m BQ är ju lika fast, men det är för det är så verklighetstroget, de visar så mycket äkta känslor till varandra att man fattar inte att det är skådespeleri, de ser ju verkligen tokkära ut, ledsna, arga, besvikna osv då de ska det. Jag är med i ett SKAM forum & där spekuleras det hej vilt hur de tror det ska bli, glada samt besvikna fans & ledsna fans & arga fans.
 
Det första handlar ju om att många fans är besvikna att ÄCKEL - William är tillbaka som det har kallats honom,?! Ja de tycker att det varit för mycket fokus på Noora & då även William. Att i slutscenen i förra avsnittet så bekräftade Yousef sin kärlek för Sana och så förstördes allt av att William kom. Jag anser inte så, det är ju ändå sista säsongen och där ska allt knytas ihop i påsen & då kom han tillbaka och det kan bli ett så kallat avslut med honom & Noora. Att det inte vart mera med Yousef och Sana just där är ju för att det ska bli absolut extra spännande. Om man tänker efter förutom i säsong 3 så har det varit fokus på Noora och William & då har ingen stört sig på det. Men just nu är det för att det aldrig kommer till skott med Sana & Yousef som jag tror att Noora & William får skit för det. Dessutom är det visst fokus på Sana där, det är ju hon som fått dit William för att inte Noora ska dejta Yousef, det är ju en kärleksförklaring det med, inte sant?
 
Sana & Yousef då, där spekuleras det på att det kommer inte bli något mellan dem för de anser att Sana är för trogen sin religon och att Sana på riktigt är muslim så att hon kommer inte inleda något just därför. Men i såfall så anpassar de ju inte en hel säsong med henne med kärlek till en människa som hon både ljugit för sina vänner för, har gråtit för & har sett till att William kommer tillbaka för, bara för att sedan välja bort honom. Hon har ju vetat att han inte är muslim sedan i början, & likaså han vet ju att hon är muslim, så känns lite elakt mot både dem i serien, samt även mot oss fans, samt mot muslimer om de väljer att låta den kärlek ej bli. Dessutom så hade de ju valt en annan skådespelare ta den rollen om det från början skulle bli de två, förstår ni hur jag menar? De anpassar ju inte innehållet efter hur Sana är & lever som privatperson. Nog för att det är väl förmodligen precis sådär det är, men i en sån här hetsad stor serie så tror jag ju inte att det är fördel mot muslimer om de väljer att knäcka den kärleken, snarare att det framställs negativt.
 
Jag tror helt enkelt att man får ta det som det är, SKAM har överlag alla säsonger varit så extremt bra, verklighetstrogna & trovärdiga, & visst denna säsong var temat olycklig kärlek, så i slutändan kanske Yousef väljs bort & hon väljer kärleken till sina vänner, men kan ju hoppas att hon väljer honom också. Men i alla säsonger har man alltid fått ett sista svar, första säsongen var ju tråkigt att inte Jonas och Eva blev ett par, där slutade det ju med krossad kärlek, så visst absolut kan bli så nu med.
 
Haha ja märkligt att en 30+ mamma kanske skriver om SKAM, men varför inte? handlar egentligen inte bara om SKAM utan sättet att tolka och se allting & jag ville mest tolka mina tankar i det hela, för när man läser att de kallar som då i detta fallet William ful, äcklig osv då är det ganska barnsligt, för allvarligt, hur hestigt var det inte då säsong 2 gick och alla var så kära i Noora och William, och en sann kärlek ska väl ändå alltid vara där, & det är väl just det vi vill se också. Det är ju de som är mest trovärdigt är att det kommer att bli något av.
 
Varför jag skriver detta inlägg med är för att fansen gjort SKAM till något så stort att skådespelarna tas inte för sina rätta jag längre, Thomas Hayes som spelar William berättade i en intervju t ex att han har svårt att dejta tjejer, för tjejerna anser sig att de förstör för honom och Noora då?, men vaddå? Noora lever ju med en man sedan flera år tillbaka. Hon då hade också fått visa leg på krogen trots att hon är över 20 år, killen hade inte trott på det & hon hade fått ringa till sina föräldrar som intygade att hon var det, han hade trott att hon hade fejkleg, hon togs då för Noora. Thomas hoppade ju av serien själv för att det vart för stort, han fick inte vara ifred alls, det var extremt hets kring allt. Så man undrar ju genast hur mycket extra betalt han fått för att vara med igen. Eller om det har varit planerat så i förväg för att hetsa allt än större
 
För dem som inte kan vänta läggs ju klipp ut varje dag på skambloggen veckan innan avsnittet sänds, bara för att hetsa det till än större & skapa ett beroende.
 
/ Tidsinställt inlägg
 
FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [InstagramKommentarer

Jag måste skam. jJag gillar serier som inte är anpassade till en viss ålder utan man kan relatera till det...man minns ju hur det var:)

Bra inlägg! Jag älskar den serien :D

Jag kollade alla avsnitt i vintras.

Svar: Men säsong 4 släpptes ju nyss, scener till sista avsnittet spelades in i veckan?
Sweetwords

Kul inlägg, själv har jag inte sett skam! :)

Kul inlägg och intressant att läsa!! :)

Känner inte alls till den , vet ärligt inte ens vad det är :/

Jag erkänner jag läste bara inledningen på detta inlägg men jag har fortfarande inte sett
avsnittet när W kommer tillbaka så jag vill inte veta mer men jag är också ett bitet fan

Jag tycker om Skam, men kan tycka att fjärde säsongen har varit lite svagare. Det känns som de har svårt att släppa vissa par ibland... och ge Sana (&Yosef) den plats som hon/de förtjänar.


Kom ihåg


Trackback