Skolan skapade grupperingen

 
Idag skrev jag ett brev till mig själv som 10 åring, utmaningen för dagen gick ut på det. Ni lär läsa inlägget för att förstå, annars förstår ni inget av det jag skriver nu, -  Skriv ett brev till dig som 10 åring. Jag var ju då placerad i en klass där vi var 7 st tjejer sammanlagt och 17 killar. Jag ifrågasätter den skolan, den ledningen, den utbildningen på lärare och skolverk? Hur i allsindar tänkte de där? det är ju skapat att det ska bli en stökig grupp, samt redan från börjat skapat att det ska bli någon som blir utanför. Killar är lite stökigare & mer högljudda än tjejer, och tjejer är ju gärna så att de vill vara två och två, det är svårt att komma in i en tjejgrupp sådär. Nu vill jag inte säga att det är så och dra alla över en kam, men det är ju ganska vanligt att det är så
 
Hade jag hamnat i en mer jämnt fördelad klass med jämna antal elever i klassen tror jag det hade varit mycket bättre för mig & även de andra i klassen. Jag vågade inte ta för mig i den klassen jag gick i, killarna var gärna bråkig med en, samt det var för lite tjejer i klassen att det fanns inte plats över för mig att komma in i någon av de grupperingar som blivit där.
 
När jag tänker på det såhär i efterhand så tycker jag faktiskt att skolan skapat så att det blev som det blev till viss del. Det är inte så lätt att ta för sig och våga stå emot då man går i en klass som in var, att man pallade i 9 år.
 
GLÖM EJ ATT RÖSTA PÅ MIG
  
     FÖLJ MIG HÄR NEDANFÖR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg Kommentarer

Bra och viktigt inlägg!<3

så fint skrivet,som jag känner igen mig i det dåliga självförtroende och alldeles för många ensamna tårar . kramar

Ironiskt nog hade min klass 18 tjejer och 7 killar. Jag hade samma problem med att tjejer var två och två.

Jag var i en klass på 36 när jag gick i ettan, men vi var ungefär hälften hälften och hade en lärare av "gamla" skolan då det var den tystaste klassen jag varit i under hela min skolgång! Alla hade respekt för den lilla kvinnan på 150 cm!

Sv; Eller hur?! Att han är :D :D

nej det är nog sså att skolan skolar oss mycket man undrar hur det varit ifall man va mera som nu men som liten sa man inte så mycket utan hängde me
fint skrivit vännen
o fin torsdag oxå kramiz

Jättebra skrivet inlägg och väldigt sanna ord <3

Mycket fint skrivet.
Önskar dig en fin torsdag ..

Det var en väldigt konstig fördelning. Det är vanligt med med killar i klasserna, men brukar vara mer jämnfördelat än så... tur tänket inom skolan gått framåt!

Jobbigt med en stökig klass!

Skolan har en stor betydelse för hur man blir formad som person. Hemskt när man tänker vilken påverkan skolan faktiskt har och hur viktigt det är att det blir rätt..

Det var verkligen konstigt när man gick i skolan med de olika grupperingarna :( Jag hade två tjejer i klassen som jag tyckte extra mycket om att göra saker tillsammans med, men de var svartsjuka på varandra och vägrade att umgås med mig samtidigt och tvingade mig att välja mellan dem :( Helt sjukt att tjejer i mellanstadiet beter sig så egentligen :( Fast det blev bra till slut för vi fick med oss en tjej till så vi umgicks alla fyra sen :D Hon fick dock för sig efter en tid att vi inte dög åt henne att vara med för vi var inte tillräckligt häftiga och kände rätt festfolk när vi började högstadiet så hon slutade att vara med oss. Vi andra fortsatte iallafall att umgås. Kram <3

Verkar vara en klok sak att göra!


Kom ihåg


Trackback