Är det ok att vara bortskämd?

 
Igår var vi alltså på marknad, jättetrevligt såklart och solen sken och var varmt och skönt. Men varför är det ofta så med barn att det man förväntas tro att de ska tycka är roligt funkar inte alltid. Hon var ganska smågnällig i början och bråka och knöla. Hon fick ju åka två karuseller och det var ju såklart jätteroligt, så lycklig hon var då. Men såklart ville hon inte gå vidare och kika på marknaden sedan hon ville ju bara få åka igen och igen och igen. Men alltså det kostar 40kr varje gång man åker och det är väl dyrt tycker jag, dessutom är det vi som anser hur många gånger man får åka, hon är faktiskt bara 3½ år. Men nu blandat med hennes trotsperiod och besvikelse då vi inte gick med på att åka mer än 2 gånger så var missnöjet med resten av tiden på marknaden, hon skrek ganska högt emellanåt i vagnen där vi gick osv. Vi fördelade även karusellåkandet på två tillfällen  & gick på marknaden där emellan just för att vi trodde det var bättre. Men vi fick åka hem från marknaden tidigare än vi tänkt för hon ville inte vara medgörlig.
 
Bortskämda barn har jag väldigt svårt för och det vill jag inte vår tös ska vara, visst hon fick åka karusell två gånger och fick en ballong, men det ser jag inte som bortskämd, det tycker jag man absolut kan få, det klassar jag som uppskattning mot henne inte bortskämdhet. Men hade hon fått sin vilja igenom då är man bortskämd. För BQ och jag ville gå kika på marknaden och det fick hon faktiskt finna sig i. Men tyvärr blir man ju helt slut av sådant här så kl 21 en lördagskväll gick jag och la mig igår efter att ha somnat på soffan flertal gånger, inte så roligt det heller.
 
Bittert inlägg kanske, men näee tänker inte rosensköna något, för så var det helt enkelt och varför säga något annat? 
 
FÖLJ MIG HÄR  
 Tryck gärna gilla på mina inlägg Kommentarer

Bortskämda barn är inte bra , tycker man kan skämabort barn men måtta. :) hoppas du får en fin dag :)

Tycker ni gjorde helt rätt, lite uppskattning och få göra lite kul är bra, karusell och ballong är väl perfekt. Vill inte heller ha bortskämda barn, de måste också lära sig vad lagom är, och i den åldern provar de ju gränser helt klart 💕

Bortskämda är inget roligt alls men frågan är väl vad man skämmer bort sina barn med kärlek eller materiella ting och äventyr. Håller med om att ni gjorde rätt. Hon fick ju åka och vid två tillfällen till och med. Det svåra och jobbiga är att säga nej och sedan stå för det. Ibland blir man helt slut på gnälliga och bråkiga barn. Det trista är att man får så dåligt samvete fast man vet att man gör rätt. Klimpen i magen kan sitta i hela dagen hos mig ibland vilket är så frustrerande ibland.

Ha det gott.
/Kamilla

Har riktigt svårt för bortskämda personer överhuvudtaget.

Tycker också det är svindyrt men någon åktur och som du säger en ballong det är ju något som typ hör till, däremot att plocka på vad man vill eller göra vad man vill är NEJ, mina ungar kan få sura bäst dom vill för jag ger inte med mig :P

Barn har en sjukt stark vilja och tycker verkligen inte att du skämtbort henne här, tråkigt bara att hon inte ville sammarbeta med er så ni kunde kolla vad ni ville

Tycker det låter jätteklokt att ni satte en gräns med antal åk, för får barnen som de alltid vill så blir de bortskämda och det är verkligen något bland det o-charmigaste som finns längre fram i livet! Men jobbigt att hon är i en trots-period nu så att ni fick korta in marknadstiden. :/

Inte skämma bort med materiella ting men med kärlek, ömhet, uppmärksamhet och närhet!

Nämen fy sjutton för bortskämda barn.
Vi har gjort ungefär som ni med karusellåkningen när tjejerna blev större så köpte jag ett 10 åks band då det blev billigare och då det var slut då var det slut. Fick så klart räcka dom dagarna marknaden var på plats.
Ballonger är jätteroligt att få och det gillar ju barnen också men att få allt man pekar på... nej tack.
Tycker ni är kloka <3

När Uddevalla kalaset är om somrarna, så kostar det 60 kr för ett åk på karusellerna. Det är dyrt :-/ Alltså jag var bortskämd som barn, men tror grunden till det var att min syster försvann från hemmet tidigt. Lite måste man får skämma bort dem :)

Jag tycker det var alldeles lagom med två gånger. Tycker även att om man skriker och "beter sig" ska det inte belönas med att få åka karusell fler gånger. Då tror jag att man istället bara befäster ett dåligt beteende. "Skriker jag så får jag till slut som jag vill". Jag tycker ni gjorde rätt.

Bortskämd för mig är när man får saker utan motprestation. Om du inte redan ser på Itsjudystime på youtube så börja.

Dom vloggar varje dag och jobbar heltid med sina sociala medier. Dom har en dotter på 4 och sen två tvillingflickor på 3. Dom visar allt och kanske kan du få tips ifrån dom :) Älskar den familjen!

Alfred testar alltid vart gränsen går. Dom måste förstå att man inte kan få allt dom pekar på.
Svar: Ja gud ja, sedan att listan kanske inte stämmer till 100% men lite rolig fakta är det allt!
Den är ju i stora drag liksom.

Tycker du/ni gjorde rätt 😊
Nu när Cappe är så gammal så brukar han få ett häfte, när det är slut så är de slut 😊

Enligt Petra Kratz Lindgren, kan man istället för att se arga barn som bortskämda tänka att det är besvikelse. Barn visar ju känslor liksom :). Hon hade roligt, hon ville åka mera. Precis som man själv kan känna på semesterns sista dag. Man är lite låg, man hade gärna varit ledig en dag till. Barns känslor är ju precis lika fast de har inte redskapen ännu för att förklara känslan de känner. Då kan man ju säga saker som, jag förstår att du är besviken nu. Visst var det roligt att åka karusellen? Nästa gång vi är här ska du få åka karusell igen.

Jag tycker dessutom inte egentligen om ordet trots och bortskämd. Jag känner inte att jag trotsar när jag är besviken över saker, inte är jag speciellt bortskämd då heller. Man får försöka att tänka att man lär sitt barn genom att bekräfta.

Nä, barn ska inte få allt de pekar på.

Svar: Visst är det! Jag minns heller inte hur förra årets vinnarlåt lät.

Hållet med dig! Bortskämd med kärlek är bättre!


Kom ihåg


Trackback