Är det tillökning på gång?

 
Jag kommer aldrig att vänja mig vid dessa nyfikna människor, tycker den frågan är så okänslig och så extremt klumpig - Har ni fått tillökning? Idag när vi var och handlade på ICA alla tre så kom en bekant fram till mig och sa precis såhär
 
- Men hej det var länge sedan!
- Hejsan, ja det var det svarar jag!
- Hur är det hade ni fått tillökning?
- Va näee? (såg nog rätt sur ut)
- Men det är väl inte för sent?
- Näe vi ska inte ha fler barn, vi kämpade i 7 år för att få denna tös, så vi är så tacksamma att vi har henne
 
Samt vart menar hon att vi hade gjort av bebisen då menar hon?!, eller så menade hon helt enkelt att jag såg gravid ut men hon ville fomulera det så för hon ville inte ställa frågan rakt på? Jag se gravid ut?, jag väger ju bra mycket mindre än jag gjort på flera år? Hon såg då lite besvärad ut och så blir det en pinsam krystad situation, hon fortsätter prata och vet inte vad hon ska säga så frågar hon mig - Vad jobbar du med nu då? (jag svarade henne på det sist vi träffades, men det märktes att hon inte visste vad hon skulle säga.
 
Sedan var det kallprat om ditt och datt, & i det så började Bellis trotsa och bråka en massa och ville bara gå ur vagnen och gråta & skrika när jag inte godkände det. Då borde ju hon som kom fram gått, näe hon envisades med att vara kvar vid oss. Antar att det var för hon kände sig dum och ville liksom inte gå för det. Hon ville nog bekräfta så jag inte var sur eller ledsen. Men jag fick säga hejdå lite besvärat och gå efter ett tag för Bellis var för dryg, jag kunde inte prioritera att prata med henne, för det var viktigare att få Bellis tyst och lugn.
 
Den frågan är ALDRIG OK, man får inte vara så nyfiken, tänk att det aldrig går in hos vissa att det är känslig fråga. Sedan vet jag absolut att hon inget illa menade, men tycker inte att man frågar sådant så är det bara.
 
FÖLJ MIG HÄR 
 Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [Instagram]Kommentarer

Ohhh att folk inte bara kan vara tysta i bland eller åtminstånde tänka sig för en två gånger innan de pratar.

Ni väljer vad ni än vill göra. Kramar 💕

Det är den mest olämplig fråga jag kan komma på. Det finns aldrig en lämplig anledning att ställa frågan om du är gravid eller planerar syskon eller liknande. Om man inte sägerddt själv så vill man säkert inte berätta ändå. Nä jag ställer aldrig frågor om graviditet. Inte ens vill ni ha barn? Man vet aldrig om folk försöker i hemlighet.

det behöver man inte fråga det säger man själv isåfall

Svar: Ja precis, kramar
Sweetwords

Jag fick ett gratis nagellack en gång för att hon i kassan trodde att jag va gravid, haha! Va så himla jobbigt & jag va sååå ledsen när jag kom hem. Då ville jag ju inte visa något. Men jag va o handlade med min syster som var gravid i TYP SJUNDE MÅNADEN! och hon slänger ur sig "Oh vad roligt, ska ni ha bebis samtidigt??" Alltså... kändes inte så roligt då kan jag lova...
Kramar till dig!

Usch vad irriterande sånna frågor är!!!

Håller fullständigt med dig.
Samma med frågan: Har du inte fått en när man går med magen.

Åh nej vilken klumpig fråga och så himla onödigt! Du ser verkligen inte gravid ut och det var bra att du visade dig lite sur när frågan ställdes så att hon fick sig en tankeställare. Kramis

Aldrig man frågar det. Jag har några som jag följer som inte har barn, men jag har aldrig frågat om de tänker skaffa barn, för det är inte alla som kan eller vill, så de får själva lyfta det om det kommer upp ett sånt ämne i min blogg, eller de själva bloggar om de eller själv säger något om det i en konversation

Jag håller med! Aktar mig allt vad jag kan för att prata om det eftersom man som du säger aldrig vet vad mottagaren går igenom.

Nämen vilken fråga! Nej sånt där ska man akta sig för, det är inte schysst och aldrig att jag ens skulle våga fråga det!

Vilken irriterande fråga..... Kram

Men åh.... vilken jäkla fråga!

Åh vad är det med folk? Denna fråga får och ska man inte fråga.
Jag har själv gått igenom tre missfall och vet hur hemsk denna fråga är,kram.

Suck vilken störig person. Bra att du följde med dotter och hennes vilja. Sådana människor är så knepiga tycker jag. De finns i alla områden och kan fråga precis vad som helst bara för att känns det som ibland.

Nästa gång ska jag göra som du gå. Hoppas att jag får något i telefonen och bara gå.

Sov Gott
Kram Kamilla

vår tim är ivf bebis det är inte självklart med barn o ja frågar inte för vet hur känsligt det är o ifall man väntar var månad. <3

va fin netti skrivit om dej kramiz

Det var klumpigt sagt, man får tänka sig för. Kan vara en känslig fråga som du säger för många <3 Hoppas du får en fin dag :)

Usch, den frågan är ju så himla respektlös på alla sätt och vis!

Fattar inte vad det är med folk? Helt otroligt. Jag har fått
Frågan x antal ggr med och när jag sedan blev gravid med syskon så verka alla så himla nöjda. Sjukt?! Folk...

Men gud, VARFÖR frågar man ens så? Vad har det med någon annan att göra ens? SUCK!

Hmm...undra vad hon hade fått det ifrån. Hon gjorde det pinsamt för sig själv kan man säga.
Usch och fy, vissa kan inte knipa.

Innan reflekterade jag aldrig över såna frågor (har aldrig frågat då ingen av mina vänner har barn) men efter att läste många mammabloggar där det varit kämpigt samt haft en granne som fått kämpa men lyckats så vet jag att man aldrig ska ställa frågan om man då inte står varandra väldigt nära.

Det jag blir nyfiken över är vart denna personen hört att ni skulle få en till? För på hennes formulering verkar hon ha hört det från någon? Kanske jag som misstolkar men känns annars konstigt att hon skulle säga så :/

Så otroligt okänsligt! Är hon verkligen din vän?

Den frågan är BIG NO NO! Jag frågar ALDRIG, minns en granne som var uppenbart gravid som till sist sa; jag är gravid men du frågar aldrig? Jag bara; NEJ jag låter folk berätta sånt. Hon började skratta och sa; Du har rätt, man vet ju aldrig.

Alltså varför såra någon med den frågan. Fick en märklig kommentar på jobbet idag "du har tur du som bara skaffat en", som att man bara skaffar barn. Som att man går in på www.bebisfabriken.se och knappar in kön, leveransdatum, ögonfärg och hudfärg och vips efter 40 veckor föds en bebis...

Jag har alltid pendlat i vikt skulle jag fött alla barn som folk trott sig veta, ja då hade jag haft ett fotbollslag...frågar aldrig om sånt i första taget själv. Det resulterar i att den som är gravid ofta får sig ett gott skratt då de i regel är långt gångna när min fråga kommer.
Och håller med dig man ska slippa den frågan!!!!Anki

Störande och of inte att fråga så. Ibland är det som man måste ha flera barn.

Håller helt med! Att fråga så är så oförskämt. Lika som att ta föregivet att alla vill ha fler än ett barn och tjata om att skaffa syskon. Blir så irriterad! Det finns ju även de som helt väljer bort barn och då måste det ju också vara irriterande när folk ifrågasätter det valet. Visst kan jg tycka och tänka saker om de val folk gör men inte behöver man väl låta käften gå varm om det bara för det? Bra rutet! 💕

Förstår dig ...Att inte folk kan fatta!
/Annmi

Å den frågan har jag fått så många gånger! För det är ju 8 år mellan döttrarna. Det är som du säjer aldrig ok att fråga det. Den sista gången någon frågade det, läste jag en kommentar i ett inlägg på min älstas blogg i juli 2009. Och jag ser gravid ut på bilderna, men jag är bara tjock och allt sitter på magen. Hon svarade alla om kommenterade min gravidmage på ett bra sätt tycker jag. Hon skrev "jag blir inte irriterad för att ni tror att hon är gravid, men jag blir irriterad över att man kan med att fråga. Man frågar inte en sån fråga"


Kom ihåg


Trackback