Folk går inte att ändra

 
Tidsinställt inlägg
 
Jag tänkte ta upp det som faktiskt inte trillar in hos folk att det är känsligt, men vända på det. Jag har mått dåligt förr över att folk ställde frågan - Är det inte dags för er snart att skaffa barn, bara köra på osv, de ansåg att de trodde att de peppade oss trots att bakom där så kämpade BQ och jag på som duracellkaniner typ för att få barn, då det inte hjälpte tog vi IVF till hjälp, men allt detta vet ni ju redan. Numer får man gång på gång kommentaren att - Men nu är det väl dags för ett syskon, är det inte trevligare för Bellis, barn mår bättre av syskon osv, allt det där vet ni ju också redan mitt svar på, det är endast BQ,s och min ensak, PUNKT.
 
Men numera tänkte jag lyfta fram det åt andra hållet istället, för dessa kommentaren kommer man inte bli av med, dessa förrvetna, tycka till människor som tror sig veta vad som är bäst, samt dessa klumpigdunsare finns alltid där & kommer alltid göra. Så numera får man helt enkelt lära sig att tackla undan dem och blåsa bort dem som man gör då man blåser på en vissen maskros. Mycket lättare sagt än gjort för det kommer såra, det kommer irritera än, det kommer göra en ursinnig, men när den du gett svar på tal slutar, kommer det komma upp en ny nyfiken i en strut är som nästa maskros som blommade upp en bit bort. Det är så människor är helt enkelt, de är så nyfikna, de gillar att gröta och smaska sig i andras liv, folk är nyfikna överlag. Var säkerligen jag på ett visst viss också innan jag fick börja kämpa så mycket för att få barn, jag lärde mig det på ett extremt tufft sätt hur man inte ska göra för det sårar.
 
Vi måste lära oss att ducka oss för dem som är nyfikna och dem som undrar för de bryr sig, de nyfikna vill veta, de vill veta allt, kostnad, vad sorgen sitter djupast, hur många år det tagit, hur man tänker göra härnäst, ja ALLT vill de veta. Då mår de bra för då har de ju fått veta, men att den som berättat blir knäckt när de skiljs åt och förmodligen gråter, det var detsamma, för vaddå snasket fick de ju veta.
 
Nu berättar jag bara min erfarenhet i det hela gällande IVF, barn, syskon m,m. Frågor & ämnen kan handla om vad som, & folk gillar att snoka i allt, så jag skulle kunna göra tre ggr så långt inlägg till, ändå är detta långt inser jag nu
 
Vem orkade läsa, handuppräckning?!
 

FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [Instagram]   Kommentarer

Det är verkligen så fruktansvärt att vissa människor låter sin nyfikenhet ta över sin medmänsklighet! Dock tycker jag ändå att de som ska hålla på att lägga sig i och tycka och tänka om andras liv är snäppet värre, för där drivs inte handlingen av nyfikenhet, utan av rent och skärt "jag vet bättre än dig"-tänk!

Räcker upp handen!

Men håller med ditt inlägg, även om det är tungt att erkänna: vi är nyfikna. Inte så att jag skulle försöka ställa känsliga frågor till dig - självklart inte - men i största allmänhet är nog människan så pass social i och med vår förmåga att tänka framåt och fantisera ihop grejer att vi är en nyfiken "ras".

Jag räcker upp en hand! :-D Jag förstår att du känner så och det är jättebra att du lyfter det här. Kramis <3

Ja, jag läste hela inlägget haha och såå bra skrivet! Bra att du tar upp detta :)

Läste hela inlägget , mycket bra att ta upp det här..

Jag läste! Det är bra tycker jag att du lyfter upp det!

Räcker upp en hand här!! Jag håller mid dig, har själv skrivit om det eftersom vi fick vänta på Norah! kram

Så sjukt hur vissa beter sig, otroligt starkt av dig att ta upp det!

Klart man orkar läsa :) Bra skrivet!

Bra inlägg med ett riktigt viktigt budskap!

Jag läser gärna <3
De där frågorna känner jag igen och idagens läge får jag frågan hur jag ska göra nu med min dröm som fler barns mamma nu när jag är singel.. Precis som de har med saken att göra eller??!!?

Svar: Ja i detta tåget blev det de :) Ska du och jag kanske köra ett blogkeen tåg tillsammans? :)

Räcker upp handen!
<3 du e så fin!

Usch! Jag vet så väl alla frågor om när vi skulle skaffa barn som om man gick till affären och köpte ett. Riktigt så enkelt var det inte för oss. Vi kämpade i 3 år innan vi fick pluset på stickan som faktiskt blev ett barn. Vi har också tagit hjälp av IVF. Och redan på BB var det en personal som började snacka om fler barn?! Det kändes riktigt sjukt.

Min man känner redan nu att han inte vill ha fler barn på grund av att min graviditet var så påfrestande. Han har inte haft en fru på nästan 1 år. Jag var som ett kolli som bara kräktes hela dagarna, låg inne på sjukhus pga kräkningarna osv. Så vi får se om det blir fler barn här eller inte. Och efter alla dessa år ska ska vi bara njuta av vår Svea <3

Önskar dig en trevlig helg!
Kram

Handuppräckning! Haha. Jag tycker att det är så himla töntigt rent ut sagt när folk ska ta att lägga sig i vad som är någon annans ensak. Det gynnar ju.. ingen?

http://nouw.com/bellss

Tänk om vissa kunde tänka först. Andra har ju överhuvudtaget inte med saken att göra.
Minns då vi fått andra barnet. Var bortbjudna och fick frågan-- har ni börjat ligga med varandra igen. Nu när det gått 6 veckor.
Har sagt det förut men ibland är det som man inte får ha ett barn.
Försök att inte bli ledsen. Kram

Man slutade nästan att umgås med folk helt pga klumpiga kommentarer. Nu kommer jag vara ärlig och säga att det inte går. Ge dem en knäpp på näsan!!!

Aldrig någonsin förr har behovet av ivf varit större än nu.Västerländska män har betydligt sämre spermier idag än för bara tio år sedan.Jämfört med män från Afrika hade danska män i studie halverat antal,sämre rörlighet och fler missbildade spermier.Orsaken vet man inte säkert men miljögifter anses vara en stor bidragande faktor.

Även vi fick frågor om när nästa syskon skulle komma, i exakt samma ordalag du skrev upp. Det är 8 år mellan flickorna och folk trodde sej veta att det var inte alls bra att vänta så länge på att skaffa barn. Problemet för oss var att jag fått äggledarinflamation och kunde inte vara så stilla som jag borde ha varit (ensam hemma 3 kvällar i veckan med en 3 åring...) När de blev alldeles knäppa med att påpeka om nästa barns ankomst, sa vi alltid att dottern inte ville ha några syskon utan en alldeles egen och levandes häst (hennes eget ordval). Då slutade de fråga/påstå. Hahaha!!!


Kom ihåg


Trackback