Kladdkaka med lakritssmak

 
Denna kladdkaka har Bellis och jag bakat till kvällen, / sockerfritt och extra gott
  • 10 st färska dadlar
  • 1 dl riven kokos
  • 2 dl mandelmjöl
  • 5 msk raw kakao
  • 4 msk kokossocker
  • 3 msk lakritspulver
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa havssalt/himalayasalt
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl kokosolja 
 
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 175 grader Smält kokosoljan Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare (använd knivarna) Häll på den rivna kokosen Mixa dadlarna och kokosen till en kladdig deg Blanda mandelmjöl, raw kakao, kokossocker, äkta vaniljpulver, bakpulver och havssalt i en skål Häll över dadel- och kokosdegen och mixa lite till Knäck i äggen och mixa ytterligare På slutet tillsätter du även den smälta kokosoljan och mixar lite till Smörj en springform (vi använder en som är 20 cm i diameter) med kokosolja och ”bröa” den med kokosflingor Klicka i smeten i formen och bred ut den Grädda kakan i 8-10 minuter till kakan fått en tunn ”hård yta” Ta ut kakan och låt den vila i kylen en timme innan du serverar den
 
Expertbagarna från Willys då vi handlade nyss 
 
 
FÖLJ MIG HÄR    
 Tryck gärna gilla på mina inlägg 



Kommentarer

Åh vilket smarrigt recept och jag älskar choklad med salt! <3 Kramis

Spännande med lakritssmak. Det receptet får jag allt testa.

Kram Kamilla

Denna ska jag absolut prova. Tack för tips o recept. En fråga bara vad är det för Kakor raw? Är det märket eller vad betyder det?

Ååh vad gott! Älskar kombinationen choklad och lakrits! :D

Är inget fan av lakrits men det verkar väldigt gott! :D

Åh vad spännande med lakrits i kladdkakan, måste prova! :D

Jag har lakritspulver som bara ligger och skräpar.. Kanske skulle prova detta.. Fast utan mandelmöjlet då förståss.

åh vad gott med lakritssmak :)

Mums, vad gott! :3

Så gott!

Åh,så gottit & vackra Foton ❤️ ....
Ha dé så gott!

Åh vad skoj att jag hittade hit. Kakan låter fantastiskt god då jag gillar både choklad och lakrits. Dessutom är jag allergisk mot veteprotein så denna ska jag verkligen testa.
Tack för recept och Kram
Carina


Kom ihåg






Trackback