Morgon eller kvällsmänniska?

Tidsinställt inlägg
 
Godmorgon på er, dricker te ur min nya temugg jag fått av mamma och pappa, så fina. Bellis väckte mig så sött imorse, hon ställde sig vid sidan av min säng och klappade mig på kinden och när jag vakna så ville hon kramas,  otroligt sött. Sitter och lyssnar på Rödljus 2 med Kent här på min rast, helt underbart ljuvligt avkopplande låt.
 
Lyssnat på Nyhetsmorgon där en doktor svarar på frågor om kvälls & morgonmänniskor, att de som är morgonmänniskor eventuellt kan känna sig lite "bättre" då de hunnit med & tar sig ett gympass eller powerwalk, joggingrunda innan jobbet och kanske går upp kl 5 för att sedan gå jobba kl 7-8 säger vi, det är en myt, de är inte "piggare" för det. En nattmänniska kan vara än så "piggare" om man ex tar ett sent kvällspass och tränar osv. Det viktigaste i det hela är att man får sovtiden man behöver. De ansåg att eleverna inte skulle behöva börja så tidigt i skolan för i forskning har de sett att folk överlag sover för lite, så jobb,skolor skulle i den forskninge vara mer anpassad efter var mans sömn, men det går ju såklart inte. Men en som är mer kvällsmänniska kanske skulle prestera bättre om den fick sin hela sömn & inte behövde bli väckt på morgonen för att då som ex gå till skolan, samt tvärtom om tiderna anpassades mera då, för en morgonmänniska är säkert mer trött på eftermiddagen i skolan då som ex igen.
 
Det känner jag igen mig i i alla fall som inte är "morgonmänniska" i alla fall inte för tidigt, numera måste man ju vara det, bara gilla läget. Men känner igen mig då man pratar med en jobbarkompis som berättar att de hunnit med ett gympass eller joggingrunda innan de började jobba, då vet jag att man genast känner sig lite "slö" fastän man absolut inte är det, är ni med. Att jag kanske berättar att jag tagit en joggingrunda innan jag lägger mig för jag har energi då och tycker det är skönt och man somnar skönare sedan, då får man mer reaktionen - Är du galen, ?
 
Nähäe rasten slut, höres senare
 
FÖLJ MIG HÄR
 
[Bloglovin], [Blogkeen], [Instagram]  Kommentarer

Jag är nog mer morgonmänniska. Åh vilken fin kopp. Helt ljuvlig. Vill haaaaa😀😀

fint inlägg kram fullett

Det där är som sagt väldigt individuellt och det viktigaste är sömnen. Tycker att det här är väldigt intressant :-D Kramis

Vilken fin kopp! Jag är rena rama morgonmänniska ^^,

Sv; åh, det som är så gott! :D

Sv; ja, verkligen en trevligt tisdag :D

Det är intressant det där med morgon- och kvällsmänniskor, själv är jag också kvällsmänniska, men precis som du har jag ju fått ställa om och försöka bli lite mer morgonmänniska, egentligen började det redan under studietiden när jag jobbade vid sidan om och kände att jag behövde pressa ut så mycket det bara gick av dygnets timmar för att hinna med allt :) Men känner igen det där med att man känner sig lite "dålig" när någon på jobbet berättar om allt den hunnit innan den åkt i väg och man själv är så där att "jaha, själv steg jag typ upp och direkt i skorna och ytterrocken och spurtade iväg till jobbet :P"

Vilken underbar kopp!! För mig kan det variera...mer morgon människa under sommarhalvåret:) Kram

Jättefin kopp du fick.

Så fin kopp 😍 Jag kan nog vara både och 😂 Morgon- och kvällsmänniska 👍

Så fin kopp 😍 Jag kan nog vara både och 😂 Morgon- och kvällsmänniska 👍


Kom ihåg


Trackback