Vår midsommartårta kanske

 
Raw Lemon Raspberry Cheesecake

1 tårta, cirka 12 portioner

 

Nötbotten:
♦ 3,5 dl sötmandel 
♦ 12 färska urkärnade dadlar
♦ 1 nypa havssalt

 

Vanilj & citronfyllning:
♦ 6 dl cashewnötter (blötlägg dem gärna minst 2-3 timmar, lättare att mixa och snällare för tarmarna)
♦ 2 dl kokosolja
♦ 1,5 dl pressad citronsaft
♦ 1 dl agavesirap eller annan sötning
♦ 1 msk vaniljpulver
♦ 1-2 dl kallt vatten

 

Hallontopping:
♦ 3 dl hallon
♦ 1,5 msk chiafrön

 

Gör så här: Mixa mandel, dadlar och havvsalt till nötbotten i en matberedare eller stark mixer tills det blir en jämn och klibbig massa. Tryck ut nötmassan till ett jämnt lager i botten på en springform. Häll alla ingredienser i vanilj- och citronfyllningen i en mixer och tillsätt 1 dl kallt vatten för att kunna mixa lättare. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs men tänk på att tillsätta lite åt gången så fyllningen inte blir för rinnig. Den ska vara som en tjock krämig massa.

 

Häll fyllningen i ett jämnt lager över nötbotten och sätt in i frysen tills den börjar stelna, ungefär 45-60 minuter. Mixa hallonen och rör ner chiafröna, låt stå i cirka 10 minuter så chiafröna sväller något och hallonröran blir lite seg. Ta sedan ut tårtan ur frysen, häll över hallontoppingen och in i frysen igen. Ta fram cirka 30 minuter innan servering och toppa med hackade nötter, kokos, choklad och mynta.

/Recept& Bildkälla

 

FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [Instagram]



Kommentarer

Mums :)

Mums :D

Den såg riktigt god ut, tyvärr så jobbar jag på midsommarafton :(

Fantastiskt, det ser underbart ut! Så vacker också :D

Mums vad gott och fint!!!!

Åh vad gott! <3 Kramis


Kom ihåg






Trackback