Ungsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

 
 
600 g kycklingbröstfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
400 g palsternackor
400 g morötter
2 msk hackad färsk gräslök
½ msk olivolja
rivet skal av ½ citron
salt och peppar
 

Currysås:
200 g champinjoner (går byta ut om man inte gillar svamp, till något annat)
½ gul lök
1 msk  Smör
1 tsk curry
½ tärning hönsbuljong
1 dl vatten
2 dl lätt (mini) crème fraiche
 

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min. Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par min.
 
 
Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.
 
 
/Receptkälla