Den godaste äppelpajen

 
INGREDIENSER
3 Äpplen
3 msk kanel
3 msk strösocker
 
200 gr rumsvarmt smör
4 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1½ msk mörk sirap
 
VANILJKRÄM
2 dl smetana
1½ msk strösocker
½ krm vanijpulver
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 º. Skala kärna ur och klyfta äpplena, blanda dem med kanel och socker.
 
Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig massa. Blanda ut hälften i botten på en mindre pajform. Lägg sedan på äppelbitarna och bred över sista pajsmeten. Ringla sedan över sirap. Grädda i mitten av ugnen i 20 min
 
KRÄM
Vispa ihop smetana, socker och vaniljpulver, forma gärna krämen till ägg med matsked så blir det en snygg effekt vid servering, det gjorde dock ej jag