Veterinärbesöket


Bellman mår nu bra och sover sött helt utsträck och njuter i våran säng, mattesgull. Veterinären kikade honom i halsen och undersökte om det fanns något som satt löst eller fast där. Undersökte även hans mage ordentligt för att se att det inte var något som var fast där. De gjorde en hälsokoll och kollade hjärtat osv, men allt såg bra ut. De kollade även knölen han har på benet jag berättat om tidigare. Det var en talgkörtel som var helt ofarlig. Febern var också normal, för det har jag kollat.

Detta tror det är vad det beror på i Bellmans fall: Att han kräks luft  blir det ju då eftersom att det inget kommer ur honom mera än småstänk. Han bajsar ju och äter normalt med god aprit därför kunde man utesluta att det var något som satt fast i tarmarna. Hade han varit förstoppad eller haft något som satt fast så hade han inte bajsat normalt utan då hade det varit diareé och att han kräkts även på dagarna. Då hade han även protesterat eller gnällt då de klämde och undersökte sötmagen.

De trodde att han slickat eller smakat på något som får honom illamående nu. Veterinärens ord var så här. - Han har stoppat i sig något nu som hans mage reagerar på och eftersom han inte är sjuk/magsjuk har han inget att kräkas upp. Då blir det att han blir illamående på nätterna på tom mage.. Han kräks för att han med det också får halsbränna. Vi ska därför ge honom 4 ggr om dagen mat nu och fördela det så ett tag för att se om det ger med sig. Då har han mat i magen och då bör han inte bli så illamående. Hjälper inte det måste vi  komma tillbaka och röntga honom och se om det i alla fall inte är något som sitter fast där. Eller göra en gastroskopi, det är då de kör ner en slang genom halsen för att kolla i magen.

Så hoppas verkligen att det är så nu som de sagt och att Bellman mår bra nu efter att vi gör såhär. Bellman har redan bajsat tre ggr idag (utanför veterinären bajsade han två ggr t.o.m). Han brukar bajsa 1 el 2 ggr om dagen annars bara, så tror ändå att det är något som kommit ut nu så han fått igång magen. Ohh har grinat så mycket i natt och på morgonen har ju varit tokrädd för vad det var med min skrutt.

MATTE ÄLSKAR DIG BELLMAN, Du är mitt allt så du får inte må dåligt,=(Kommentarer

Å vad skönt att de inte trodde det var nått konstigt. Ja en labbe äter ju allt, man hinner inte med alla gånger. Inte jag iallafall ;). Bonzo har också sina kräkdagar, men då är det slem och hår. Hehe han tror väl han är katt.Kram

Hoppas Bellman kryar på sej snabbt!!

Skönt skönt att lille gubben inte var sjuk. Tänkt mycket på kraken idag på jobbet! Kommer snart hem! Pussen

Hejsan, ja förstår det. Skönt att det verkar vara bra nu, får se i natt dåkramar, saknar dig

Skönt att det inte var nå allvarligt iaf :) Du får hälsa krya på sig till honom!

andas utGlad för Er skull, kram

Skönt att det inte var någon fara! =)I november 2008 så fiskade de upp dessa ur Quentin med gastroskopi http://tylerochquentin.wordpress.com/2010/03/13/lite-varkanslor/2010-03-13fotboll2008/ och det gick jättebra det med!Det ordnar sig alltid! =D

Åh stackars herr brun! Hoppas han mår helt bra snart<3

Stackarn.

Hoppas han blir bättre snart

Kram

Vad roligt att höra att han mår prima. Jag tror att han kommer att gilla att han får mat lite oftare. Jag förstår att han inte kommer att få dubbel så mycket mat utan att mängden fördelas över dygnet.

Usch, det är aldrig roligt när djuren mår dåligt! Hoppas att det hjälper att ge Bellman fler portioner/dag och att ni slipper vidare problem! Kram!

Men vilken osis att bellman inte mår tipp topp, men skönt att det gick bra idag och hoppas att han snart blir helt frisk. Tack för grattis i bloggen. Många kramar

Skönt att läsa att det inte var något allvarligt och att Bellman redan är bra.Hoppas oxå att det blir bättre med fler foderpotioner om dagen.

Bamsekram

Men åh så jobbigt! :( Stackars lille bôbben.... usch, det är hemskt när de inte mår bra!Skönt att det verkar som allt är bra med honom ändå, och att vi slipper läsa otäcka inlägg igen!PUSSA BELLIS från oss. KRAM

Stackarn då tur det inte va nåt farligt.

Stackars er:( Hoppas att han snart mår bra igen.

Pussa honom på nosen från mej och Elsa.

Kram, Anna


Kom ihåg


Trackback