Den godaste äppelpajen

 
INGREDIENSER
3 Äpplen
3 msk kanel
3 msk strösocker
 
200 gr rumsvarmt smör
4 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1½ msk mörk sirap
 
VANILJKRÄM
2 dl smetana
1½ msk strösocker
½ krm vanijpulver
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 º. Skala kärna ur och klyfta äpplena, blanda dem med kanel och socker.
 
Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig massa. Blanda ut hälften i botten på en mindre pajform. Lägg sedan på äppelbitarna och bred över sista pajsmeten. Ringla sedan över sirap. Grädda i mitten av ugnen i 20 min
 
KRÄM
Vispa ihop smetana, socker och vaniljpulver, forma gärna krämen till ägg med matsked så blir det en snygg effekt vid servering, det gjorde dock ej jag 



Höstmat och följa en kurva

 
Underbaraste dagen på veckan, i alla fall efter 16 på dagen då man inleder helgen. Idag har jag vågat ge mig ut på en längre promenad, känner mig bättre, men inte helt bra dock. Har väldigt ont i min nacke, gör ont då jag tittar åt viss sida och det ömmar ner till mitten av ryggen, men ässch då vad är en bal på slottet. Ikväll har vi ätit god middag, mums, testade ett nytt recept från en kokbok vi har som heter höstmat. Vi testade då detta som ni ser under. Idag har Isabelle och jag även varit till BVC, det gick så finfint så, hon följer sin kurva jättebra, väger nu 8850gr och är 72,5cm lång. Idag på BVC fick vi en massa nya häften om vad man ska tänka på, samt ett häfte med recept på barnmat, härligt då får man fler nya ideér. Men tänker börja mer och mer att hon får äta av vår mat, bara att man låter bli att salta den ← Här ser ni klickbar bild på hennes fin kurva, ligger typ precis mitt på.



Mirre tipsar om ungsstekt fläskfíle