Fångat i närbild

Respektera om hunden bär gult

  Infokälla här →K L I CK & SPRID DET VIDARE
 
En del hundar behöver utrymme Om du ser en hund med gult band, gul rosett, gul scarf eller något gult på koppel, sele eller halsband, ge den hunden utrymme. Gå inte fram till hunden eller matte eller husse. De har markerat att hunden inte kan vara nära andra hundar. Vad som är för nära, det vet bara den hundens matte och husse.
 
 Varför behöver en del hundar mer utrymme?
° Den kan vara sjuk.
° Den kanske är under utbildning till t.ex. servicehund.
° Den kanske är under rehabilitering.
° Den kanske är adopterad eller omplacerad, för dem kan omgivningen vara skrämmande.
° Hunden kan ha dålig erfarenhet av andra hundar och kanske inte tycker om andra vänliga hundar som bara vill hälsa.
 
Det finns många olika anledningar till att de behöver lite extra utrymme, så visa respekt. Ge dem plats eller ge dem tid att förflytta sig. Gul markering på hund betyder kort och gott: Min hund behöver lite mer utrymme än andra. Fredag och höstmys

 
Är på jobbet nu, men slutar snart. Äntligen fredag och allt, vi ska äta god middag med kyckling ikväll, har inte helt kommit fram till vad jag vill ha till kycklingen än. Haha , fnissar då jag tänker på det, det är ett ungt par som rustar en lgh här där jag jobbar. Killen kom och skulle in och i dessa trappor är det portkod. Jag öppnade dörren åt honom, det syntes att han vart lite nervös & blyg. Fast jag stod och höll upp dörren så tryckte han in portkoden, höhö.

Nu ska jag köra sista rycket här sedan är det heeeeelg