Läxa 9 - Reflexskärm


Idag har jag testat min 5i1 80 cm reflexskärm från [JohanPixels] som jag fick hem häromdagen. Det blir mycket roligare att fotografera för det blir verkligen helt olika sken och ljus i korten. Jag fastnade mycket för den guldiga sidan, då det blir automatiskt lite gammeldags sken på korten. Precis sådär som verkar vara största "trenden" nu i bloggvärlden att ha på korten. Det brukar man ju annars få redigera efteråt sedan i Photoshop. Men med den guldiga sidan tyckte jag att man fick fram det ljuset. Är mycket nöjd och kommer få mycket användning av den då man fotar porträtt osv. Alla sidor gör ju sin effekt beroende på vilket dagsljus man fotar i.

 

En liten rolig notis, har ni aldrig öppnat en ihopvecklad reflexskärm kan ni få er en glad överraskning, man kan nästan få sig en smocka, skratt.

Reflexskärmen finns att beställa hos JohansPixels, det är dessutom väldigt bra pris på skärmarna där

 

© Alla Foton ägs av Mirre | www.myflowergirl.blogg.seKommentarer

Vad fin din nya design är! :D

Vad roligt! Är det din vinst i tävlingen? Har den redan kommit? : den första bilden, silver, är det inte guld då? mycket varma toner i den, silver ger ju väldigt kalla toner istället...jag använder mycket silver..Du är duktig på porträtt med...Är helt övertygat om att du kommer att ta fantastiska porträttbilder. Kram

Åh, nu blir jag ännu mer sugen på att skaffa mig en reflexskärm även jag! Mina favoriter är guld & silver, gav jättefina foton! =)

Vad heter typsnittet du har i headern? SÅ fint! =)

Jättesnygg modell! Visst är det roligt med skärmen!

Ja det var jättesnyggt med en ny design! Bakgrunden är super! Gillar grönt :)

Tackar för det! =)

Just det, fjärrkontrollen, det stämmer. Där ser du, efter 40 börjar man på bli lite senil haha...

Men visst hade jag ett bra öga i alla fall...haha...kram

Roligt att du gillar din nya reflexskärm det är toppen att använda vid porträtt. .-) nöter flitigt på min egen. ;-) Hoppas att din vecka har börjat bra, många kramar!!

Haha jag brukar få höra det! :D Folk tar fel på oss ibland, trots att det skiljer 23 år på oss! ;)

Jättefint, den innan med texten var också fin. Gillar typsnittet som du skrivit bloggadressen med, det är sött. :-)

Jag har en reflexskärm från kaffebrus, den är vit och silver då jag föredrar det mer kalla ljuset till mina bilder. :-)

Oh, nu blev jag sugen på en reflexskärm också!! Får kanske bli när Lova är lite större och lättare att fota, hehe :DIdag blev det en ny kamera tillslut, körde på canon och hoppas och tror att det ska kännas bra i hjärtat :D Än så länge tycker jag den har det lite körigt med AF vid mörker, men det sägs ju att den ska vara bra på just det, så jag får nog bara försöka få in snitsen. Och läsa manualen :D Kram!

SV: Härliga bilder! :)Jag vill med ha en reflexskärm.Åh, självklart är jag kvar, men jag har satt bloggen åt sidan och eftersom jag jobbat 17 timmar och var vaken 30 timmar så¨känns det i kroppen :(

Sen har det inte gått att svara på kommenater..

Åh vad kul att du har fått en reflexskärm nu! :Dsv: tack!

Sv; Tack så jättemycket ! :) vad kul att du vann tävlingen förresten :Dkramar

Nämen va kul, ja är oxå supersugen på en skärm.. undrar om ja kommer att lyckas ta tag i det en dag lr inte :P Det är väl det att det är lite knepigt att både hålla i skärmen och i kameran, haha.. men det får man väl lära sig lr skaffa nå hjälpreda :P Jättefina bilder iaf :)

åå jag kan knappat vänta tills jag får min, men ser ju verkligen skillnad med dom olika färgerna.Kram!

Reflexskärm är bra att ha. :).

Kramar

Oj, det blir verkligen skillnad, skulle också vilja ha en sån nån gång (:

Roligt att se vilken stor skillnad det gör! Ska nog skaffa mig en jag med=) Kramar

coooolt!:D

Det gäller att passa sig när man ska öppna upp den.

Att vika den är ett konstverk men man finner snabbt snittsen.Håller med dig, fotona blir annorlunda och ögonen tex kommer fram mer.Det är jobbigt bara att man helst ska ha en som håller reflekskärmen...undra om det finns stativ för den ;)

Vilken skillnad det blev. Jag gillar gulden också fast samtidigt den vita. Får nog ta och kolla in den där reflexskärmen :)

Silver gillade jag mest. =) Roligt med ny reflexskärm! Det var jäättelängesedan jag fotograferade med en sådan...

Hej pinglan!

Vilket roligt test, det va väldigt intressant, jag har kört mest (fast jag är lat och använder int så ofta) med silver men när jag ser detta resultat så gillar jag vit mer :) Tack för inspirationen du ger mig, viljan att fota för tyvärr har jag inte lika sug nu som förr... kasnke har det varit mycket för mig!Hoppas allt är fint med dig!?

Du är så hmla duktig med din nikon, Ni gör ett gudomligt jobb tillsammans, du är en kanon fotograf! Kram Caroline

Jag tycker att silver ger den mest naturliga effekten. I det ljuset din man blev fotograferat i i alla fall. Guld är bäst på kvällen. Jag har ingen reflexskärm, så det är super svårt att få en bild på solnedgång se naturlig ut. Använder du svart och vit skärm ibland? Vilken av alla fyra använder du oftast?Du kommer vara den ultimata vinnaren i Josefins fotoskola. Du är en av de få som inte missat en enda läxa :) Så flitig!


Kom ihåg


Trackback