Läxa 1 - Bildkompositionen

Jag har hoppat på [Happydays] trevliga fotoskola där man får en läxa för varje gång. Haka på ni med vettja =D

Första delen kommer att handla om hur du bygger upp kompositionen i en bild, alltså var och hur du placerar ditt motiv samt hur du gör en bild mer spännande genom att tänka på vinklar och perspektiv. För något som man ofta ser hos ovana kameraanvändare är att man håller upp kameran rakt framför sig och trycker av med motivet i centrum. Detta ger ett ganska platt uttryck och känns inte så spännande att titta på jämfört med en mer genomtänkt komposition.
Text tagen från happydays blogg

MINA TRE BIDRAG


Kommentarer

Ha en bra dag!

Kram :)

Tack :) ja ibland är det svårt att välja film^^ Va kul att du hoppat på en fotoskola, jag förstår hur du menar med bilden/bilderna och att man inte ska som man oftast gör, fota direkt i centrum. Jag tycker du lyckats fånga nått magiskt kring dina bilder och man (JAG) blir så fascinerad av dina foton :)Jätte fin blus du köpt (i inlägget under) :)

Kram!

Oj så fina bilder! Hurudan kamera använder du? Själv har jag en Canon 550D, är också med i fotoskolan :) Gillar verkligen bilden i mitten!

Tassar in för att önska TREVLIG MIDSOMMAR och passar samtidigt på att säga att MVG nog är det minsta betyg du kan få på dina fotoskolaalster <3<3<3 !!!

Jättefina bilder som vanligt :)

Hej, JAg tänkte också vara med i fotoskolan men har inte hunnit en men hoppas attt jag ska fixa några bra bilder imon ;)Men dina bilder var super fina!!Trevlig midsommar,

KRam Sussi

Ska in och kika där :).Sv: Tack :). Förra året tog jag mkt badbilder i år har jag hittills inte tagit en ända.

Vilka vackra bilder du fick till! Särskilt den understa.

Sv: Tack!Min dag började bra men gick utför .. Hela eftermiddagen har bara vart skit .. Jag har städat som en galning ..

se så fint :-) Har inte hunnit med läxan ännu, får se om ja hinner med den i veckan efter allt midsommarståhej.

Och glad midsommar på dig önskar jag i förskott, hoppas du får en awesome day imorgon! :-DKRAMAR

Gud vad roligt att du tog dig tid och svara!

Det blir verkligen så himla mycket roligare att kommentera om man får svar ibland också!Har suttit och skummat igenom din blogg lite nu och du verkar ha en toppen blogg, här kommer jag fortsätta att hänga, hoppas det är OK? :)Jaa, usch jag bara tränade och tränade tillslut fick jag säga till min träningskompis, ursäkta men jag måste nog gå och spy nu.. Men sedan känndes det toppen och jag tränade på som vanligt .. hihi Tokigt det där!HA en underbar helg, KRam

Fantastiska bilder alla tre, vilka färger!! =)

Hade gärna varit med, men jag hinner inte ta så mycket bilder när jag har Julia! :/

Shit, det får jag inte glömma ju!!! Underbara bilder hörredu

Jätte fina bilder :)

Underbara bilder du fotat!!!=)

Önskar er en riktigt glad midsommarhelg!

Kram

Turbo är våran lilla katt ;) som ibland känns mer som en människa då hon ibland verkar tro att hon är det ;)Vad glad jag blir, ska du göra hela fotoskolan?

hade varit super roligt att följas åt.

Kramar

Trevligt att jag kunde lära dig någonting nytt då :) haha! ♥

Väldigt fina!

Vilka fina bilder! Kul med olika bildläxor, det är sånt som får en att utvecklas och prova på nya saker :)


Kom ihåg


Trackback