Jag sliter mitt hår snart

 
Godmorgon på er, här är det grått väder idag, solen skiner inte idag, så vi har en fundering att åka till Busfabriken efter lunch idag, men det blir ett evigt farande också, så vi får se hur vi gör helt enkelt. Ber om ursäkt också att jag är så tråkig bloggkompis nu, men jag har inte prioriterat att sitta vid datorn, dessutom har man ju visst GB Surf också så man vill inte använda upp allting. Vi har det i alla fall riktigt bra här och vi trivs bra också, än så länge har vi ju varit till Arkösund och Kolmården, samt haft toppenväder.
 
Potträningen då som jag sliter mitt hår för har gått sådär, vi tränade järnet när vi var hos mormor & morfar och hon kissa och bajsa där, men det kom mera olyckor än det kom vinst eller vad man ska säga. Efter ett tag vart det så isället att hon säger - Vill inte, samt att hon går direkt därifrån istället då vi tränar pottan, samt att man känner man nästan "tvingar" henne at sitta kvar på pottan, så jag vet inte vad vi ska göra. Vi har inte tränat blöjträning här för vi kan inte ta ansvar för att det blir olyckor i deras möbler och mattor osv. Samt att så mycket kläder har vi inte med oss och inte tillgång till tvättmaskin, vår tös vill helt enkelt inte bli blöjfri, jag sliter av mitt hår snart,
 
VARFÖR vill hon INTE och varför är hon så sen med det,?? När hon sitter på pottan så fokuserar hon på precis allting annat än det hon ska, samt på toaletten går inte får då ska hon bara vända sig om och spola eller ta toapapper och spola ner eller försöka hålla på i handfatet, ja ALLT ANNAT än att fokusera på att göra behov. Vi säger åt henne att slappna av och försk tryck lite så går det, hon svarar alltid - Har försökt det går inte, jag vill inte osv. Nu testade vi ju den gamla traditionella metoden att hon fick göra på sig för att tycka det blir obehagligt osv, men hon bryr sig inte, hon föredrar det hellre än att gå på pottan, så tror att hon är fortfarande inte redo än trots att hon borde varit det för länge sedan.
 
FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg Kommentarer

Ni kan inte sätta pottan vid tv'n & Sätta henne framför barnprogram eller något så kanske de blir kul tillslut? 😃😘

Kan tyvärr inte svara på det , men min dotter vill göra som mamma och pappa så det gick lätt för oss. Jag hoppas ni hittar er metod för att lära henne, kanske lossnar det rätt vad det är..

Vi hade också jätte problem att få vår tjej att gå på pottan. Hon gallskrek så fort vi satte henne på den och slogs för livet för att få komma från den. Vi försökte muta med glass, kaka, filmer osv men ingenting hjälpte. Men så en dag när jag skulle vara ledig hela helgen så bestämde jag att nu får det vara nog. Så jag tog av henne blöjan och satte inte på den mer. Då var hon 2 år och 5 månader. Hon kissade överallt förutom på pottan hela första dagen och vi torkade kiss och spolade sedan av henne i duschen (vilket hon också hatar, hon vill bara bada) så att bli avspolad gång på gång på gång gjorde till slut att hon satte sig på pottan istället då det antagligen var det minsta jobbiga för henne. Men hon kissade fortfarande en massa på golvet även hela dag 2. Så på måndagen köpte jag med mig klistermärken hem efter jobbet och ett album till dem och sa att för varje gång du kissar på pottan får du sätta ett klistermärke i boken och varje gång du bajsar får du välja två klistermärken. Hon har inte kissat på sig en enda gång sedan dess. Så när det kommer till envisa barn så gäller det nog att hitta det där som vinner över dem, och kanske försöka göra det så obehagligt som möjligt för dem när de kissar på sig. Det funkade i alla fall för oss. Så håll ut och lycka till!!!

Svårt när de bestämt sig och inte vill. Ibland kan det bli en maktkamp emellan barn och förälder. Att bli blöjfri och maten är väl det som barnet kan bestämma om själv och så ofta gör.

Vår äldsta kille vägrade gå på både toan och pottan när han blev blöjfri på förskolan. Det slutade med att vi fick köpa en egen potta till honom på Ikea som han dekorerade med en massa klister märken, då funkade det plötsligt. Krångligast var när vi var ute eller bort och han skulle på toa - då blev det några riktigt galna tillställningar från både honom och oss. En gång slutade konflikten med att han i rent raseri och illvilja blandat med bajsnödighet bajsade på golvet på restaurangens toalett.

Det galans är ju också att har man kommit så långt att man tagit bort blöjan så blir det ju ett misslyckande också för barnet om den kommer tillbaka även om det vunnit maktkampen.

Så mitt tips är att kör på och gör inte så stor sak av det. När dottern inte känner pressen från sig själv eller omgivningen längre brukar det lösa sig.

Kolmådern var vi på för något år sedan. Magisk show med delfinerna och charmiga djur.
Ha en fortsatt bra tisdag. Kram Kamilla

Oj så jobbigt, ingen erfarenhet alls tyvärr. Hoppas de löser sig :)

Hon är inte sen och alla barn är olika. När hon vill gå på toa så gör hon det och du behöver inte be om ursäkt med bloggandet. Passa på och njut nu! <3 Kramis

Fina bilder

Ni verkar ha en mysig tid men det blir lätt mycket bilåkande tyvärr

Usch, hoppas det går vägen snart då! Stay strong!!

Mitt råd är att göra en paus i träningen tills ni kommer hem. Det är inte lätt att träna i en ny miljö. Prova sen tre dagars metoden. Den ska vara effektiv har jag hört.. Lycka till å det kommer när det kommer. Inget att stressa fram. 💜

Alla barn är olika, hang in there <3


Kom ihåg


Trackback