Sockerfri banan & rabarberpaj

   
Rabarberkompott:
  • 3 stjälkar rabarber
  • 2 normalstora bananer
  • 2 msk vatten
  • En nypa salt
  • En knivsudd vaniljpulver
  • Kanel efter smak (hoppade vi eftersom vi inget hade hemma)

Smulpaj:

  • 2 bananer
  • 2 dl havregryn

Gör så här: Börja med att göra en rabarberkompott: Skala och skiva rabarberna och koka i vattnet i cirka tio minuter. Rör om då och då så att de trådar sig och blir till en slät massa. Häll bort överflödigt vatten och tillsätt bananerna i skivor samt lite salt och låt puttra på låg värme i cirka fem minuter. Rör om då och då så att bananerna inte fastnar i botten. Dra av från värmen och låt svalna innan du pudrar över vaniljpulver och kanel.

 

Häll kompotten i en pajform och gör smulpajen genom att mosa bananerna och blanda med havregrynen. Bred pajdegen försiktigt över kompotten och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Om du önskar kan du blanda ned 1 msk flytande honung i smulpajsmeten före gräddning. Jag strödde även havregryn längst ovanpå pajen också för en liten yta.

 

Servera med exempelvis vispad grädde eller tjock grekisk yoghurt. Passar till fikat, men också som ett alternativ till frukostgröten! Vi använde en klick minifraiche.

/ Receptkälla

 
FÖLJ MIG HÄR    
  Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [Instagram]



Kommentarer

Men jösses så gott!!!
Saknar rabarber... tror inte att det finns här :(

Undra hur man sår dem... är det frön tro? kanske man ska hämta hit och odla... ;)

kram kram

Det ser otroligt gott ut! Kram

Mums :D

Mums, så gott!

Låter redigt gott det där..
skriver ner receptet med en gång :)

Denna ska jag slänga ihop någon dag. Den ser ju hur god ut som helst ju. :)

Åh så gott 😋

Mums!<3

det låter GÖTT som satan :D

Mums, skall testa detta!

För det mesta går det bra med sorgen, men nu var vi och fira mormor igår så blev extra känslosamt.

Oj vad gott! :-D Kramis

Vilket spännande recept. Ska bli kul att testa göra pajskal på banan :)

Mums vad gott!!!

Åh så gott det låter :)

Lät intressant synd bara på havregrynen.. Men kan tänka mig att bananen tillsätter en god sötma.

Det där såg ju bara så gott ut! Jag har ätit så onyttigt sen Svea kom. Tar väl igen allt det jag missat under graviditeten. Men nu denna veckan ska jag hejda mig lite.

Namnaaaam


Kom ihåg






Trackback