Rotsaksbiffar med klyftpotatis

  • 600 g Potatis
  • 1/2 msk Olivolja
  • 4 st Rödbetor, färska
  • 2 st Palsternacka
  • 3 st Morot
  • 2 st Potatis
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 2 msk Kapris
  • 4 st Ägg
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Peppar
  • 2 msk Olivolja
  • 1 1/2 dl mini fraiche
  • 70 g Sallad 
 
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta potatis och lägg i en påse. Häll på olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Skala och riv rödbetor, palsternackor, morötter, potatis och lök grovt på ett rivjärn. Lägg i en skål, pressa i vitlök och blanda ner grovhackad kapris. Blanda ner ägg. Krydda med salt och peppar.
 

Forma rotsaksröran till biffar och stek på svag värme i olja tills de börjar få färg. Servera biffarna med en klick gräddfil, potatisklyftor och sallad. Vill man inte äta potatis så servera då med en större portion sallad till för att vara lite mer " kolhydratsfri", eller varför inte vitkålsgratängen jag tipsade om i förra receptet. Men för oss blir det matvete/havre eller kvarggryn till.

/ Receptkälla - Bildkälla

 TIDSINSTÄLLT

FÖLJ MIG HÄR    
 Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [Instagram



Kommentarer

Det såg riktigt gott :D

Va roligt med recept, detta känns perfekt för sommaren :D

Åh vad gott det verkar vara! :)

Åhh grym blogg och vilka härliga bilder :)

Mums!

Så gott det ser ut :D Kram <3

De måste jag testa!!! Älskar rödbetor!!! :)


Kom ihåg






Trackback