Ska vi skaffa omplaceringshund?

Bellis och vackra Enzo som vi lånar emellanåt
 
Vi har kikat på Hundstallet & programmet med - Bagges Hemlösa Hundar, det är verkligen gripande program. Vi skulle inte vara tänkbara kandidater till att få skaffa en hund från deras hundstall. Läser man på deras hemsida så står det att barnen ska vara i skolålder eller tonåren, så vi skulle inte få godkänt. Jag skulle inte skaffa en hund från sådan verksamhet nu när man har Bellis. Men när jag var singel eller innan vi fick henne hade det varit en rolig utmaning, för det är ju jättefina hundar där, samt så impad av deras verksamhet måste jag säga. Fast jag är så blödig, jag grinar åt både det ena och andra då jag ser det.
 
Nog för att jag tycker att Bagge är genomgo, en helt underbar ödmjuk människa. Men han är inte en hundmänniska, inte i mitt tänk gällande hund i alla fall. Nog för att han är mån om dem, han är go med dem osv. Men det tramsas bort lite för mycket & han ömkar dem. Det sättet hade inte fungerat på Bellman, för då hade han varit rädd för hur mycket som helst. Så det ger lite fel budskap ut till hundägare och framtida hundägare kan jag tycka, men det är min åsikt. Men i de fallen just med omplaceringshundar också så måste man nog vara bestämd, tydlig & konsekvent, för det har ju funnits en historia bakom varför de kommit dit också.
 
Men det är min åsikt & kommer ha samma tänk kring nästa hund vi skaffar 
 

FÖLJ MIG HÄR   
 Tryck gärna gilla på mina inlägg 
 SWEETWORDS PÅ FACEBOOK   
[Bloglovin], [Blogkeen], [InstagramKommentarer

Blir så ledsen att se sådana program! Vill ta hem vartenda litet djur

Jag har sett lite av Bagges program och jag är också så att jag vill ha alla hundar fast jag kan ju inte pga min allergi och tur är väl det annars hade jag nog haft fullt med hundar och katter :)

Tror att du har rätt i det du skriver! Man måste nog absolut vara tydlig med gränser & vara bestämd. Tror att det gör hunden mer gott!

Har inte sett just det programmet. Men följde hundstallet när det var som program för många år sedan. Är även sådan så jag ger bidrag dit varje månad.

Har kollat på hundar där i många år, ibland kommer det in hundar som funkar för småbarn också. Men oftast är väl de hundar från dödsbon och sådant.

Jag har inte sett programmet ännu och jag kan tänka mig att jag också skulle vilja ta hand om alla hundarna. <3 Kramis

Jag har inte sett det programmet. Tror mitt hjärta vill hjälpa dom alla


Kom ihåg


Trackback